Search
Close this search box.

V Pamečah se je odvilo srečanje pri mladi kmetici leta 2018 Marjeti Šteharnik (FOTO)

Pri mladi kmetici leta 2018 so se družile članice Društev kmetice iz celotne Slovenije.

V sredo, 26. junija, je na kmetiji Zorman v Pamečah potekalo srečanje pri mladi kmetici leta, ki so se ga udeležile članice društev kmetic iz celote Slovenije.

Da se je letošnje srečanje odvilo ravno na Koroškem, je zaslužna Marjeta Šteharnik, sicer članica DK Mislinjske doline, ki je konec leta 2018 zmagala na izboru Mlade kmetice in Mladega gospodarja 2018.

FOTO: Jožica Jeromel

Marjeta je na družinski kmetiji gostila približnot 90 kmetic, ki so dan začele že v jutranjih urah v šotoru pri gasilskem domu v Pamečah, kjer je v popoldanskih urah sledilo tudi druženje. Med prisotnimi so bili med drugim tudi podžupan MO Slovenj Gradec dr. Peter Pungartnik, predstavnik vaške skupnosti Pameče – Troblje Andrej Breznik in predsednica Zveze kmetic Slovenije Irena Ule, ki so kmeticam namenili tudi nekaj pozdravnih besed. V Pameče pa so prišle tudi nekdanje mlade kmetice leta in kmetice leta, ki so se z veseljem odzvale povabilu ter preživele dan na Koroškem.

FOTO: Marjeta Šteharnik

Udeleženke srečanja so se podale tudi na ogled slovenjgraškega mestnega jedra, si v Koroškem pokrajinskem muzeju, Muzeju Slovenj Gradec, ogledale občasno razstav Kam le čas beži – 65 let delovanja ansambla Štirje kovači ter uživale na družinski kmetiji pri Zormanovih.

FOTO: Marjeta Šteharnik

Seveda pa so se vsi prisotni tudi okrepčali in posladkali z dobrotami, ki so jih gostiteljici pomagale pripraviti tudi ostale članice domačega društva, ki deluje pod vodstvom predsednice Jožice Jeromel. Za hrano pa je bilo poskrbljeno tudi v šotoru, kjer so dogajanje popestrile tudi Bršljanke, članice pevskega zbora, ki deluje v okviru Društva kmetic Mislinjske doline,

Dogodki

Pri mladi kmetici leta 2018 so se družile članice Društev kmetice iz celotne Slovenije.