Search
Close this search box.

V oktobru nižje cene sterilizacij in kastracij tudi v nekaterih veterinarskih ambulantah na Koroškem

Posega sterilizacije in kastracije ključnega pomena pri reševanju problematike brezdomnih in zapuščenih živali. Veterinarske postaje so v organizaciji Društva za zaščito živali Maribor tudi letos pripravile akcijo sterilizacij in kastracij, pridružile so se ji tudi veterinarske postaje na Koroškem.

V organizaciji Društva za zaščito živali Maribor bo tudi letos v Podravju in okolici v mesecu oktobru potekala akcija kastracij in sterilizacij mačk. K akciji je pristopilo 26 veterinarskih ambulant, ki bodo med 1. in 31. oktobrom znižale cene obeh posegov za 20 odstotkov. “Skrbniki živali, ki bodo želeli izkoristiti ugodnost, morajo imeti kuponček, ki ga sicer dobijo pri društvu ali v veterinarskih ambulantah,” so zapisali na portalu Pes moj prijatelj.

VIR: FB Društvo za zaščito živali Maribor

V naši regiji so se akciji sterilizacij in kastracij pridružile naslednje veterinarske ambulante:

  • Golob podjetje za veterino, medicino in trgovino – Muta,
  • VP Prevalje Veterinarska postaja – Prevalje,
  • Veterinarska postaja Radlje ob Dravi – Radlje ob Dravi,
  • Veterinarska ambulanta Osterman – Slovenj Gradec,
  • Veterinarska postaja Slovenj Gradec – Slovenj Gradec.

Na portalu Pes moj prijatelj so še dodali, da sta posega sterilizacije in kastracije ključnega pomena pri reševanju problematike brezdomnih in zapuščenih živali. “Na ta način skrbnik poveča možnosti posvojitve drugim živalim v zavetiščih. Dejstvo je, da za vse živali ni dovolj domov, oskrbo za vsa legla živali, ki jih ljudje zapustijo pa plačujemo občani. Predvsem pa je zelo pomembno vedeti, kot že omenjeno, da sta oba posega bistveno cenejša, v primerjavi s stroški, ki nastanejo ob morebitnem novem leglu, “ so še dodali.

DPMŽ Koroške o problematiki sterilizacije in kastracije živali:

O problematiki pa smo se že pred časom pogovarjali s člani DPMŽ Koroške, ki so nam povedali, da je še vedno največji problem sterilizacija oziroma kastracija muck. Velik problem so nikogaršnje mačke, ki so absolutno produkt neodgovornih, nemarnih ljudi. Število brezdomnih mačk bi se lahko bistveno zmanjšalo, če bi pravočasno ukrepali, velikokrat pa se zgodi, da se ljudje obrnejo na društvo šele takrat, ko vidijo leglo mladičev, so dodali pri DPMŽ. Neštetokrat so bili priča grdemu ravnanju, mučenju, zanemarjanju… Člani društva skrbijo za prostoživeče mačke na več lokacijah, kjer jih dnevno oskrbujejo s hrano in vodo, za mrzle dni pa jim pripravijo toplo zavetje. Vsaki najdeni živali zagotovijo tudi ustrezno veterinarsko oskrbo (zdravljenje, zatiranje zunanjih in notranjih zajedavcev, sterilizacije, kastracije, operacije…).

Preberite še: S sterilizacijo in kastracijo mačk preprečimo razmnoževanje in bedo potepuških mačk, Danes je svetovni dan mačk: DPMŽ Koroške opozarja na problem prostoživečih mačk

VIR: Pes moj prijatelj, Društvo za zaščito živali Maribor

Dogodki