Search
Close this search box.

V Občini Slovenj Gradec spremenjeni šolski prevozi

Šolski prevozi bodo v novem šolskem letu potekali drugače, kot v lanskem letu.

Zaradi posledic nedavnih ujm so nekatere poti še vedno težje prevozne, predvsem pa ne ponujajo zadostne varnosti, da bi jih lahko uporabili za brezskrbno izvedbo prevoza otrok, zato so na določenih odsekih urejeni obvozi. Žal bo zaradi tega pot v šolo začasno nekoliko daljša. Za zagotovitev varnosti otrok pri šolskih prevozih na teh odsekih prioritetno potekajo sanacije cestišč in plazov. Veliko je bilo že opravljenega, ogromno dela pa nas še čaka. Nekatere ceste so prevozne, a stanje se lahko zaradi ponovnega dežja hitro spremeni.

Zaradi del, ki na posameznih odsekih še potekajo, ali zaradi novih vremenskih nevšečnosti se bodo relacije šolskih prevozov morda spreminjale tudi med letom, zato vas prosimo za strpnost in potrpežljivost.

V določenih hribovitih delih občine ste starši tisti, ki najbolje poznate stanje in razmere na okoliških cestah, zato vas vljudno prosiJo, da sami opazujete stanje in prevoznika, šolo ali lokalno skupnost obveščate o morebitnih spremembah stanja na posameznih relacijah šolskih prevozov.

S skupnimi močmi bo uspelo šolarjem zagotoviti varno pot v šolo.

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler, učencem in staršem želi prijazen začetek novega šolskega leta, v njem pa veliko dobrih rezultatov in nepozabnih šolskih dogodivščin.

Vir: Slovenjgradec.si

Dogodki

Šolski prevozi bodo v novem šolskem letu potekali drugače, kot v lanskem letu.