Search
Close this search box.

V novi sezoni Zvezde plešejo tudi pevka ansambla Vihar – Klara Lorger

Še malo in bomo lahko preko malih zaslonov spremljali novo sezono šova Zvezde plešejo, v kateri se bodo tekmovalke in tekmovalci borili za glavno nagrado plesni globus. Včeraj so na POP TV že razkrili zvezdniško dvanajsterico, med katero najdemo tudi Klaro Lorger, pevko koroškega ansambla Vihar. Plesni pari pa za enkrat ostajajo še skrivnost. Kot napovedujejo organizatorji, bo letošnja sezona še posebej zanimiva.

Vedno nasmejana Klara sicer ni Korošica, je pa, kot pravijo fantje iz ansambla Vihar, vsak vikend na Koroškem. »Največ »špilov« imamo ravno na domačih tleh. Prav tako pa se Klara že od ustanovitve ansambla vozi na vaje iz Celja v Slovenj Gradec tudi med tednom. Zato radi rečemo, da je že na pol Korošica,« je bil zgovoren eden od članov zasedbe Peter Prevorčič.

Kot je povedala Klara, je zanjo sodelovanje v šovu del izpolnjenih sanj: “Počutim se, kot da sanjam. Zelo sem počaščena, da sem lahko del tega šova.” S plesom se ni veliko srečevala, šolske pleše pa opiše kot nedefinirano gibanje. Njena sanjska filmska plesna scena je iz filma Scent of a women z Al Pacinon, ker prikazuje ples s čutenjem. In česa se najbolj boji pred plesnim spektaklom? “Da bi si zvila gleženj, tega se res bojim.”

Naj omenimo, da segajo začetki ansambla Vihar v junij 2006, že leto kasneje pa so na festivalu Vurberk prejeli tretjo nagrado strokovne komisije. V vseh teh letih so sodelovali na različnih festivalih po vsej Sloveniji in segali po najvišjih priznanjih. Izpostavit pa gre udeležbo na ptujskem festivalu leta 2012, kjer so navdušili z valčkom »Prisluhni mi«, ki ga je ustvarila Romana Cafuta, Klara pa je prejela Korenovo plaketo, za najboljšo vokalno izvedbo. V vseh teh letih pa so izdali že tudi štiri zgoščenke.

In kaj bodo člani zasedbe, Peter in Tomaž Prevorčič ter Andrej Cmok, poleg igranja, počeli v naslednjih mesecih. Menda nič drugega kot pa stiskali pesti za njihovo pevko, z željo, da bi se na plesnem parketu zavrtela vse do finala.

Klari želimo veliko uspeha tudi iz uredništva Koroških Novic in se že veselimo, da bomo lahko kmalu poročali o kakšnem njenem uspehu, pa naj si bo to s področja plesa ali pa petja.

Več o novi sezoni Zvezde plešejo najdete TUKAJ.

Dogodki