Search
Close this search box.

V Ljubljani bo protest ZA 3. razvojno os

V četrtek 17. oktobra 2019 bo ob 10. uri pred vladno palačo v Ljubljani protest za koroško hitro cesto – HOČ`MO PRVO LOPATO.

Ker Koroška že (pre)dolgo čaka na prvo lopato, ljudje pa so naveličani obljub, so na pobudo odbora Mladinske iniciative za 3. razvojno os, ki ga poleg iniciative tvorijo še koroške občine, GZS Koroške in območne-obrtno podjetniške zbornice iz Koroške, napovedali protest, ki bo 17. oktobra v Ljubljani.

Odhodi avtobusov bodo iz Koroške ob 7.00 uri, organizirajo jih občine. Po besedah Verhovnika pričakujejo, da bi lahko na ta način v Ljubljano prepeljali približno 300 Korošcev, hkrati pa računajo tudi na udeležbo študentov in tistih, ki so odšli v Ljubljano s trebuhom za kruhom. Konec septembra je potekala novinarska konferenca, kjer so nas seznanili s podrobnostmi protesta, njegovimi cilji in načrti za v prihodnje: “Pokrovavko nam je vrglo dol. Besede nas ne prepričajo več, potrebna so dejanja” (VIDEO in FOTO).

ZA BREZPLAČEN PREVOZ NA PROTESTE SE JE POTREBNO PRIJAVITI:

  • Prevalje – Boštjan Gorenšek – Svetnik.bostjan.gorensek@gmail.com (031 686 191)
  • Ravne na Koroškem – Janja Širnik – janja.sirnik@ravne.si (051 337 099)
  • Dravograd – Anton Preksavec – podzupan@dravograd.si (040 530 010)
  • Slovenj Gradec – dr. Peter Pungartnik – Peter.pungartnik@slovenjgradec.si (031 704 921)
  • Mislinja – Jaka Šilak – jaka.silak@gmail.com (031210641)
  • Velenje – Alma Glotić – alma.glotic@velenje.si (031 714 790)

Protest za koroško hitro cesto – HOČ`MO PRVO LOPATO, bo v četrtek 17. oktobra 2019 ob 10. uri pred vladno palačo v Ljubljani. Iz Koroške bodo po različnih krajih ob 7. uri organizirani avtobusni prevozi. Za brezplačen prevoz se je potrebno prijaviti pri občinskih koordinatorjih.

ZAKAJ PROTEST?

Mladinska iniciativa za 3. razvojno os, koroške občine, GZS Koroške in območne obrtno-podjetniške zbornice Koroške so sklenili, da organizirajo protest pred stavbo Vlade Republike Slovenije. “Gradnja 3. razvojne osi na Koroško že (pre)dolgo čaka na prvo lopato. Korošci smo naveličani obljub. Zato zahtevamo, da vlada sprejme vse aktivnosti, da se gradnja 3. razvojne osi letos prične!” so povedali pri Mladinskem svetu Ravne na Koroškem. V tehničnem smislu je vse pripravljeno za gradnjo odseka hitre ceste Velenje-Slovenj Gradec, za pričetek gradnje pa mora biti sprejeto poroštvo države. Ministrstva v vladi si niso enotna glede predloga poroštvenega zakona in z le- tem mencajo, zato so se Korošci odločili za protest.“Protest je nepolitičen in predvsem koroški! Čas je, da Korošci pokažemo, kaj pričakujemo in da nam je dovolj čakanja. Od leta 2004 se vleče saga o 3. razvojni osi. Protokol za izgradnjo 3. razvojne osi na Koroško določa, da se bo gradnja pričela leta 2019! Od tega ne odstopamo! HOČ`MO PRVO LOPATO!” so še dodali.

VIR: Mladinski svet Ravne na Koroškem