V koroški bolnici 14 novih okužb, sproščene postelje bodo namenili bolnikom iz drugih bolnišnic

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so v sredo testirali 171 vzorcev na prisotnost covida-19 in med njimi so potrdili 14 pozitivnih primerov. V bolnici pa bodo na pomoč o priskočili bolnišnicam, ki imajo težave zaradi številnih vdorov v belo cono.

Na covid oddelku se zdravi 43 pacientov, od teh jih 7 potrebuje zdravljenje na oddelku intenzivne terapije, umrli so 4 ljudje. Enega pacienta so po izteku infektivnosti premestili na ne-covid oddelek, v domačo oskrbo so odpustili 10 oseb. Zaradi aktivne okužbe je z dela odsotnih 61 njihovih delavcev.

Iz bolnice pa še sporočajo: “Zaradi številnih vdorov v belo cono v drugih bolnišnicah danes vračamo solidarnost in bomo nekaj sproščenih postelj namenili bolnikom iz drugih bolnišnic.” Ob tem pa ponovno pozivajo: “Prosimo vas, da spoštujete preventivne ukrepe in nam pomagate zajeziti epidemijo,” ter dodajajo: “Želimo vam, da ostanete zdravi.”

Preberite še: Splošna bolnišnica Slovenj Gradec že tretjič letos z razpisom išče direktorja, V SB Slovenj Gradec potrdili 15 novih okužb, med hospitaliziranimi bolniki so tudi otroci

VIR: SBSG

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun