Splošna bolnišnica Slovenj Gradec že tretjič letos z razpisom išče direktorja

Splošna bolnišnica Slovenj Gradec z že tretjim razpisom v letošnjem letu išče direktorja te največje koroške zdravstvene ustanove. Razpis je danes objavljen v časniku Dnevnik, prijave kandidatov zbirajo 15 dni od objave razpisa. Po odstopu Janeza Lavreta bolnišnico od 22. aprila letos kot v. d. direktorice vodi Alenka Jezernik Skudnik.

Slovenjgraška bolnišnica je novega direktorja letos že iskala z dvema razpisoma, objavljenima v začetku maja in v začetku septembra. Oba razpisa sta bila neuspešna.

Na prvega sta se prijavila Irena Nunčič in Tomaž Pliberšek, ki sta oba izpolnjevala pogoje razpisa, a na tajnem glasovanju nobeden ni prejel večine glasov članov sveta zavoda. Na drugem letošnjem razpisu pa sta bila kandidata Jezernik Skudnikova in Lavre, a tudi na tem razpisu nobeden od kandidatov na tajnem glasovanju ni dobil potrebne večine glasov.

Na dopisni seji, ki jo je zahtevalo pet članov sveta zavoda in ki je potekala prejšnji teden, so po poročanju Večera člani sveta zavoda s petimi glasovi za in štirimi proti potrdili predlog, da se vnovični razpis za direktorja objavi ne glede na oceno aktualnega vodstva, da čas, ko se spopadajo z epidemijo novega koronavirusa, ni primeren trenutek za ponovni razpis.

Dolgoletni direktor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec Janez Lavre je z mesta direktorja odstopil spomladi letos, potem ko se je znašel pod plazom kritik zaradi spornih tvitov. V njih je omenjal morebitno okužbo določenih posameznikov z novim koronavirusom in jo povezal z odločanjem o tem, kdo (ne) bo deležen zdravljenja z ventilatorjem.

Lavre, ki se je za zapise opravičil, je slovenjgraško bolnišnico z vmesno enoletno prekinitvijo vodil od leta 2007.

Dogodki