Search
Close this search box.

V Kopru zasidrana 300 metrska ”vesoljska pošast”

Danes, 3. septembra 2023, je v Koprsko pristanišče priplula velikanska norveška potniška ladja, ki sprejme več kot 3000 potnikov.

Norveška potniška ladja z imenom Norwegian Viva, ki so jo sredi avgusta, ko je obiskala Split, poimenovali kar ”vesoljska pošast”, je danes, 3. septembra 2023, priplula v Koper.

Potniška ladja, ki v dolžino meri zavidljivih 294 metrov, lahko na krov sprejme 3.099 potnikov, za katere med plutjem skrbi 1.506 članska posadka. Po nekaterih ocenah naj bi bila ladja vredna približno 776 milijonov evrov, njeni snovalci pa so stremeli predvsem k energetski učinkovitosti in zmanjšanju negativnih vplivov na okolje.

Na velikanki si lahko potniki privoščijo igro mini golfa, se sproščajo v vodnem parku s toboganom, ki se spusti iz desetega nadstropja, se zabavajo v zabaviščnem parku, ali obiščejo fitnes in različne trgovine. Poskrbljeno pa je seveda tudi za gurmanske užitke v več restavracijah in barih.

Za tiste najbolj petične goste so na voljo najbolj luksuzne sobe, ki nekatere ponujajo celo 3 spalnice, opremljene s prestižnim pohištvom italijanskih dizajnerjev. Uporabo brezžičnega interneta na krovu svojim gostom omogočajo preko sistema Starlink, tako da imajo dostop do spleta tudi sredi oceana.  Prav tako je gostom 24 ur na dan na voljo butler.

Kot so zapisali na portalu N1, so križarko zgradili letos, splavili pa šele avgusta. Luka Koper je tako med prvimi pristanišči, ki jih bo ta zavidanja vredna križarka obiskala.

V Kopru so ladjo sprejeli tako predstavniki Luke Koper, občine in ladijski agentje, saj tako veleva običaj, kadar pristanišče neka ladja prvič obišče. Že nocoj pa bo ta velikanka, ki je k nam priplula iz Zadra, zapustila naše vode in se odpravila naprej proti Trstu.

Vir: N1

Dogodki

Danes, 3. septembra 2023, je v Koprsko pristanišče priplula velikanska norveška potniška ladja, ki sprejme več kot 3000 potnikov.