Search
Close this search box.

V Galeriji Ravne prva samostojna predstavitev fotografskega ustvarjanja Roberta Marina

V Galeriji Ravne odpirajo prvo letošnjo razstavo. V zanj značilni snapshot fotografiji se bo na razstavi "Še vedno verjamem v dedka Mraza" predstavil fotograf Robert Marin.

Razstava “Še vedno verjamem v dedka Mraza” v Galeriji Ravne, katere kustos je Jernej Kožar, bo prva samostojna predstavitev fotografskega ustvarjanja Roberta Marina.

Na razstavi bo umetnik razstavil 40 fotografij, ki so nastale v zadnjih štirih letih. Kot so pojasnili v galeriji na teh barvnih fotografijah beleži obrobne dogodke in efemerne pojave urbanega življenja. “Pri tem ne gre za reportažno fotografijo, temveč za snapshot estetiko s poudarkom na dokumentarnem. Pogosto na videz nekadrirana fotografija daje občutek nepredvidljivosti in gledalca nemudoma potegne v dogajanje na fotografijah. Brutalna resničnost teh fotografij gledalca ne pusti ravnodušnega,” so še dodali v galeriji.

Robert Marin se je rodil leta 1984 v Slovenj Gradcu, odraščal je na Ravnah na Koroškem, na Filozofski fakulteti v Ljubljani zaključuje študij sociologije kulture in zgodovine. Samozaposlen je v kulturi, živi in dela v Ljubljani. Sodeloval je na številnih skupinskih razstavah sodobne slovenske fotografije in na samostojnih razstavah v nekaterih najuglednejših regionalnih muzejih in galerijah (Muzej sodobne umetnosti, Ljubljana; Muzej sodobne umetnosti Republike Srbske, Banja Luka; Galerija Klovičevi dvori, Zagreb; Kulturni centar Beograda, Beograd). Znanje je med letoma 2017 in 2018 izpopolnjeval pod mentorstvom Klavdija Slubana. Je tudi soavtor projekta Najlepše mesto na svetu, ki ga z Matjažem Ruštom ustvarjata od leta 2014.

Otvoritvena vodstva po razstavi v četrtek, 4. marca 2021, ob 17.00, 17.30 in 18.00. Na otvoritev se je potrebno prijaviti tukaj.

Vir, besedilo: KGLU

V Galeriji Ravne odpirajo prvo letošnjo razstavo. V zanj značilni snapshot fotografiji se bo na razstavi "Še vedno verjamem v dedka Mraza" predstavil fotograf Robert Marin.