V finalu Miss Slovenije 2022 tudi Korošica Ana Oder

Včeraj je v Kulturnem centru Delavski dom Zagorje, ki se nahaja v Zagorju ob Savi, potekala polfinalna prireditev Miss Slovenije 2022. Med polfinalistkami pa je bila tudi Korošica Ana Oder iz Mislinje, ki se je uvrstila v veliki finale.

VIDEO: Polfinale za Miss Slovenije 2022

V polfinalnem izboru se je predstavilo 29 kandidatk, ki prihajajo iz različnih slovenskih krajev, med njimi tudi 20-letna Ana Oder, sicer aktivna športnica, ki prosti čas posveča tudi igranju na klavir in petju. Nasmejana in komunikativna Korošica si v prihodnosti želi odpreti kozmetični salon, zdaj pa obiskuje Višjo strokovno šolo Novo mesto, smer kozmetika. Po uspešni predstavitvi v polfinalu si je Odrova zagotovila vstopnico za finale, kjer se bo za laskavi naziv Miss Slovenije 2022, potegovalo 20 kandidatk.

VIDEO: Korošica Ana Oder – Finalistka Miss Slovenije 2022

Finalistke je sicer izbrala komisija na podlagi dejavnosti med projektom. Do finala pa je kandidatkam pomagala tudi javnost. Glasovanje, ki je potekalo med 14. in 24. februarjem, se je namreč štelo kot en član žirije na polfinalni prireditvi Miss Slovenije 2022. Vsaka polfinalistka je glasove pridobivala z všečkanjem (like) pod sliko objavljeno na Facebook strani Miss Slovenia for Miss World (Official).

Projekt Miss Slovenije se je pred leti iz klasičnega lepotnega tekmovanja razvil v projekt z vsebino, ki deluje pod sloganom Podpirajmo slovensko in podprimo Slovenijo. V ospredje postavlja slovensko podjetništvo, turizem, glasbenike, avtorje, slovensko kulturno in naravno dediščino ter tako Slovence spodbuja k povezovanju, medsebojni pomoči in sodelovanju, prav tako pa jih ozavešča o pomembnosti negovanja narodne zavesti. Ob spoštovanju drugih narodov verjame, da je pomembno, da cenimo in gradimo svojo državo in narodno identiteto. Pod uradnim sloganom projekta se zato vsako leto povezuje s slovenskimi podjetji, umetniki, glasbeniki, športniki ter mnogimi drugim in jih spodbuja k povezovanju ter ustvarjanju skupne zgodbe.

Kandidatke, ki pri projektu sodelujejo so deležne celega leta priprav, pri tem pa jim ob strani stojijo ekipa Miss Slovenije ter izbrani poslovni partnerji projekta. Skupaj s poslovnimi partnerji jim med drugim nudijo znanje, enkratne izkušnje ter priložnosti na področjih podjetništva, marketinga, turizma, mode, javnega nastopanja in še marsikaj. Dogodki se izvajajo po celotni Sloveniji, saj si prizadevajo podpirati različne slovenske kraje, prav tako pa ne želijo celotnega dogajanja projekta Miss Slovenije usrediščiti samo v enem slovenskem mestu. Več o celotnem projektu si lahko preberete TUKAJ.

Dogodki