V družbi ministrov je danes potekalo tudi odprtje ceste na Glančniku v Mežici

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek se je danes skupaj z ministrom za razvoj, strateške projekte in kohezijo Zvonkom Černačem udeležil tudi odprtja ceste na Glančniku v občini Mežica, ki vodi do muzeja Podzemlja Pece.
IMG_4154

VIDEO: Nagovor ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška

Za okoli pol milijona evrov vreden projekt je dobrih 300.000 evrov prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj, z njim pa so uredili dostop in dogradili obstoječo komunalno infrastrukturo v tamkajšnji poslovni coni.

VIDEO: Nagovor župana Občine Mežice Dušana Krebla

Namen projekta je bila ureditev dostopa in dograditev obstoječe komunalne infrastrukture v Poslovni coni območja Glančnik v občini Mežica. S tem so omogočili normalno delovanje cone s ciljem izboljšanja pogojev za gospodarsko dejavnost malih in srednjih podjetij. V okviru naložbe spada rekonstrukcija dovozne lokalne ceste v poslovno cono in izgradnja fekalne ter meteorne kanalizacije.

VIDEO: Izjava ministra za razvoj, strateške projekte in kohezijo Zvonka Černača

Pri tem naj še omenimo, da je minister Počivalšek v družbi državnega sekretarja na zunanjem ministrstvu Toneta Kajzerja obiskal še mežiško podjetje Cablex, ki zaposluje 300 ljudi ter se ukvarja s proizvodnjo, trženjem in servisiranjem elektrotehničnih naprav. Lani je ustvarilo dobrih 57 milijonov evrov prihodkov – skoraj četrtino več kot leto prej – ter dobra dva milijona evrov čistega dobička.

Vir: STA, www.gov.si

FOTOGALERIJA

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Štefan Perčič
Štefan Perčič
8. oktobra, 2020 11:32

Otvoritev ceste ? Je zlata ? Pod to cesto pa regionalni iz škarpe vso leto teče voda ob najmanjšem dežju že 60 let ! Kaj pa to ??

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.