Search
Close this search box.

V domu starejših v Črnečah potrdili nove okužbe, skupno že 16

V Koroškem domu starostnikov v Črnečah so po odvzemu večjega števila brisov v začetku tedna potrdili dodatne okužbe z novim koronavirusom. Skupno so doslej okužbe potrdili pri 12 stanovalcih in štirih zaposlenih, je za STA povedal direktor doma Srečko Mlačnik. Vsi okuženi so z istega oddelka, dva oskrbovanca se zdravita v bolnišnici.

“Rezultat je na nek način pričakovan,” je dejal Mlačnik. Vsi okuženi so z istega oddelka, na katerem je zdaj delo organizirano ločeno od ostalega doma in je definiran kot siva cona. Deset okuženih stanovalcev je v rdeči coni doma, štiri zaposleni pa so zaradi okužbe v samoizolaciji.

PREBERITE TUDI: Rekordnih 123 na novo potrjenih okužb, na Koroškem pet

Mlačnik se zaradi širjenja okužb v domu boji kadrovskih težav. “Če v bolnišnicah tarnajo, da nimajo zaposlenih, tudi mi ne moremo računati na njihovo pomoč,” je dejal Mlačnik. “Zaposleni so zaskrbljeni, te moramo obvarovati, da jih kdorkoli ne stigmatizira,” je še dejal Mlačnik in dodal, da je ugotavljanje krivde, zakaj je do tega prišlo, trenutno najbolj nesmotrna stvar. “Zaposlene je treba v tem trenutku spodbujati, da sploh še delajo, tako kot delajo, in jih za njihovo delo pohvaliti,” je dodal.

Predvidoma bodo večje število brisov pri stanovalcih in zaposlenih v domu v Črnečah ponovno odvzeli v petek.

Prvo okužbo so nekaj dni po sprejemu v dom potrdili pri stanovalki, ki so jo na novo sprejeli v dom 21. avgusta letos. Takrat ni kazala znakov okužbe. Pred tem v tem domu okužb z novim koronavirusom niso potrdili. Ta največji dom za starejše na Koroškem z 263 posteljami je od potrditve prvega primera okužbe zaprt za obiske, prav tako ne sprejema novih stanovalcev.

Dogodki