Search
Close this search box.

V Črni na Koroškem drevi zahvalno-spodbudni koncert

Štiri tedne po ujmi, ki je močno pretresla Črno na Koroškem in tudi spremenila podobo kraja, bo drevi tam potekal zahvalno-spodbudni koncert. Županja Črne Romana Lesjak meni, da je čas, da v kraju zavladajo tudi pozitivne vibracije. "Želimo se malo sprostiti. Nato pa od jutri dalje ponovno v isto smer, to je spraviti Črno nazaj na noge," je dejala.

Zahvalno-spodbudni koncert, ki so ga poimenovali Skop naprej oz. Skupaj naprej, se bo pred kulturnim domom v Črni začel ob 20. uri. Kot je dejala županja, so se prostovoljno ponudile skupine Orlek, Koala voice in Milan Kamnik band, prav tako Pihani orkester Rudnika Mežica.

“Vseh smo veseli, menim, da morajo tukaj zavladati pozitivne vibracije. Štiri tedne se spopadamo s posledicami poplav in današnji dogodek naj bi pomenil, da smo še vedno solidarni, medsebojno povezani in da se želimo malo sprostiti in nato od jutri dalje ponovno v isto smer, to je spraviti Črno nazaj na noge,” je za STA danes dejala županja Lesjak.

Drevi v Črno tako vabi ne le Črnjane, ampak tudi obiskovalce od drugod, da se jim pridružijo in se skupaj poveselijo, “ker življenje pa vseeno teče naprej”.

V soboto pa bodo v Črni gostili pesnico Anjo Zag Golob, ki bo, kot je dejala županja, brala protipoplavno poezijo. Dogodek, ki se bo začel ob 17. uri, so naslovili z Naj nas preplavi poezija.

Medtem se v Črni štiri tedne po ujmi nadaljujejo še vedno intervencijska dela, prav tako si v občini še vedno želijo pomoči prostovoljcev. So pa minuli teden dobili več težke mehanizacij. Županja kot trenutno največji problem izpostavlja struge vodotokov, ki jih je potrebno poglobiti in urediti tudi varne brežine. Prav tako si želi, da se čim prej vzpostavi varna prevoznost vseh cest v občini.

Vodooskrba v občini je urejena, jo pa zagotavljajo iz starega zajetja in hkrati delajo na tem, da se uredi normalna povezanost vodovodnega omrežja. Po zagotovilih Petrola naj bi se oskrba s plinom uredila do kurilne sezone, je še povedala županja.

Koncert Skop naprej

»Črna je lepa!« je dejal Landi Fužir. »Alda je tk?«
Zakaj je Črna lepa? Kot srce v središču kraja stoji spomenik in se kot zvezda klati v različne doline, katerih lastnosti se prežemajo v ljudeh: urejeno in prostrano Javorje, trdna pokrajina Koprivne, skalovje v obronkih zelene Tople, z rovi prepletena Helena, lepa energija Bistre in Ludranskega vrha, v delavski duh povezana Žerjav in odmaknjeno skrivna Jazbina. Vse te lastnosti dolin oblikujejo Črjane in jih postavljajo v sobivanje z njihovo lepo naravo. Spajajo se v povezano in ponosno celoto raznolikih, trmastih ljudi, rojenih tam na začetku sveta, pod goro Peco.

Kadar nam narava pokaže, da moramo stopiti skupaj, to znamo! In to znamo narediti iskreno, srčno, nesebično in enotno. To je nekaj, kar zmoremo najbolje! To smo mi, Črjani. Tokrat smo in bomo stopli skop, saj po tem kliče narava v nas in bomo v objemu naših dolin na vasi zapeli v noč.
Lepo vabljeni vsi, da gremo Skop naprej! Dogodek, ki ga prirejamo v spodbudo in zahvalo vsem Črjanom, srčnim gasilcem z družinam, predanim reševalcem GRS Koroška, vam prostovoljcem in ostalim, ki ste pokazali neverjetno slogo, solidarnost in moč v preteklih dneh
,” so zapisali na Facebook profilu.

Zato vabljeni v petek 1.9.2023 ob 20:00 pred Kulturni dom Črna, kjer bodo nastopili Milan Kamnik, Koala Voice in Orlek .

Vir: STA in Občina Črna na Koroškem

Dogodki

Štiri tedne po ujmi, ki je močno pretresla Črno na Koroškem in tudi spremenila podobo kraja, bo drevi tam potekal zahvalno-spodbudni koncert. Županja Črne Romana Lesjak meni, da je čas, da v kraju zavladajo tudi pozitivne vibracije. "Želimo se malo sprostiti. Nato pa od jutri dalje ponovno v isto smer, to je spraviti Črno nazaj na noge," je dejala.