V Črni na današnjem sejmu pričakujejo veliko obiskovalcev

V Črni na Koroškem bo danes eden najbolj živahnih dni v letu. V okviru 66. Koroškega turističnega tedna bo namreč potekal tradicionalni celodnevni kramarski sejem, ki ga ob lepem vremenu obišče več tisoč obiskovalcev, tudi iz sosednje Avstrije. Poleg sejma bo pestro tudi drugod po kraju, tekmovalno vzdušje bo na nogometni zelenici.

Nogometni klub Peca organizira celodnevni nogometni turnir na igrišču z umetno travo, na stadionu pa bo zvečer tudi tradicionalna nogometna tekma Debeli – suhi. V središču kraja bo poleg celodnevnega kramarskega sejma popoldne tudi nekaj glasbenih nastopov na veselem odru pred kulturnim domom.

Nato se bo živahno dogajanje v Črni in okolici v okviru 66. Koroškega turističnega tedna nadaljevalo vsak dan vse do konca tedna. Sodelujoča društva vabijo na različne ustvarjalne, družabne, športne, spominske in glasbene dogodke.

Preberite tudi: V Črni pripravili kmečko povorko in spekli 66 metrov dolg štrudelj (FOTO)

Med drugim bodo v četrtek v Žerjavu odkrili spominsko ploščo, posvečeno skladatelju Mojmirju Sepetu, ki se je rodil v bližnji Jazbini, sledil bo koncert pevke Ajde Stine Turek in vibrafonista Vida Jamnika. V soboto pa bo med drugim potekala slavnostna seja občinskega sveta, sledili bosta predstavitev skulpture Črna – svet v malem in odprtje nove zavarovane plezalne poti oz. ferate na Olimpline.