Search
Close this search box.

V Črni pripravili kmečko povorko in spekli 66 metrov dolg štrudelj (FOTO)

Te dni v Črni na Koroškem poteka tradicionalni že 66. Koroški turistični teden, ki ga pripravljajo občina Črna na Koroškem v sodelovanju s Turističnim društvom Črna ter društvi, organizacijami in posamezniki iz kraja. Organizatorji so tudi letos pripravili pester nabor tradicionalnih, športnih, kulturnih in zabavnih dogodkov, ki bodo v Črni in okolici odvijali vse do 21. avgusta.

Tako je danes med drugim potekala tradicionalna kmečka povorka, na kateri je sodelovalo sedem vozov oziroma traktorjev, obiskovalci pa so se lahko tudi posladkali, saj so v Črni pripravili 66 metrov dolg štrudelj.

Pongarčičev voz

Na čelu povorke je bil tudi tokrat Pongračičev voz, ki je stalnica te prireditve že od začetka. Množici obiskovalcev pa so se predstavili še člani TD Raztok Šentvid, črnjanski čebelarji, člani Društva podeželske mladine Črna na Koroškem, ki se jim je na vozu pridružila tudi županja mag. Romana Lesjak, članice DK Mežiška dolina, krajani Tople pa so se predstavili s kar dvema ekipama. Za dobro vzdušje so skrbeli člani ansambla Lupeš.

Maša jelen in Martin Cigale

Program je povezoval Jurij Berložnik, prisotne je nagovorila županja mag. Romana Lesjak. Glavni organizator povorke Martin Cigale pa je predal “žezlo” oziroma organizacijo dogodka mladi Črnjanki Maši Jelen, ki bo tako naslednje leto zadolžena za pripravo prireditve. Kot je dejal Cigale, ji bo pri tem seveda tudi pomagal.

66 metov dolg štrudelj

Po predstavitvi pa so se vsi obiskovalci lahko poskusili štrudelj, ki so ga spekli v KS Žerjav in ga posvetili 66. Turističnemu tednu. V dolžino je tako meril 66 metrov, zanj pa so Sonja, Zorka, Mojca, Sanja, Krista, Milena, Katja, Jasmina, Marjeta, Marjan, Joži in Milan porabili 60 kg moke, 50 kg skute, 25 kislih smetan, 20 kg borovnic, 35 kg jabolk, 10 kg sladkorja …

FOTOGALERIJA

Dogodki