Search
Close this search box.

V četrtek na Koroškem 37 novih okužb, največ v Slovenj Gradcu

Na Koroškem so v osmih občinah včeraj potrdili rekordnih 37 novih okužb.

Da so v četrtek v Sloveniji ob 5196 testih potrdili 834 okužb z novim koronavirusom, kar je največ doslej, smo že poročali TUKAJ. Zdaj pa so osveženi že tudi podatkih po število okužb v posameznih občinah.

V četrtek so nove okužbe z novim koronavirusom potrdili v 147 občinah. V Ljubljani je bilo 115 primerov, delež trenutno okuženih je tam 0,294 %. V Kranju so potrdili 51 okužb, v Škofji Loki 37. Najvišji delež aktivnih okužb imajo Črna na Koroškem (0,884 %), Mežica (0,871 %) in Šentjernej (0,824 %). Brez potrjene okužbe so le še tri občine, poroča STA.

Na Koroškem so največ novih okužb zabeležili v MO Slovenj Gradec, in sicer 11. Na Prevaljah 9, v Mežici 6, na Ravnah na Koroškem 4, na Muti 3, v Dravogradu dve, po eno pa v Mislinji in Črni na Koroškem.

Od danes v Sloveniji velja del novih ukrepov, ki jih je za zajezitev širjenja novega koronavirusa v sredo sprejela vlada. Tako je od danes v rdečih statističnih regijah obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza tudi na odprtih javnih krajih oziroma prostorih in v osebnih vozilih. Od danes velja tudi prepoved prehajanja iz rdečih statističnih regij, od jutri dalje pa tudi prepoved športnih aktivnosti, gostinskih dejavnosti in omejitev v frizerskih in kozmetičnih salonih.

Preberite tudi: Vlada predvidoma že danes zvečer o sprejemu dodatnih ukrepov

Vir: Sledilnik covid-19, Vlada RS, STA

Dogodki

Na Koroškem so v osmih občinah včeraj potrdili rekordnih 37 novih okužb.