V četrtek potrdili 834 okužb

V četrtek so v Sloveniji ob 5126 testih potrdili 834 okužb z novim koronavirusom, kar je največ doslej, je na novinarski konferenci povedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. Štirinajstdnevna pojavnost na 100.000 prebivalcev je skoraj 258.

V bolnišnici po podatkih Sledilnika za covid-19 zdravijo 242 bolnikov s covidom-19, na intenzivnih oddelkih jih je 45. Po besedah specialista infektologije in intenzivne medicine Tomaža Vovka je v intenzivni enoti UKC Ljubljana 20 bolnikov s covidom-19, njihova povprečna starost pa je 65 let. Najmlajši bolnik ima 42 let, najstarejši 85. Razmere je na današnji novinarski konferenci, namenjeni aktualnim razmeram, opisal kot grozne.

V četrtek so umrli štirje bolniki s covidom-19, skupaj doslej 180, navaja sledilnik. Aktivnih primerov okužbe pa je 5413.

Od danes v Sloveniji velja del novih ukrepov, ki jih je za zajezitev širjenja novega koronavirusa v sredo sprejela vlada. Tako je od danes v rdečih statističnih regijah obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza tudi na odprtih javnih krajih oziroma prostorih in v osebnih vozilih. Od danes velja tudi prepoved prehajanja iz rdečih statističnih regij, od jutri dalje pa tudi prepoved športnih aktivnosti, gostinskih dejavnosti in omejitev v frizerskih in kozmetičnih salonih.

Preberite še: Kdaj je zaščitna maska obvezna tudi v avtu?

VIR: STA, Vlada RS

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije