Search
Close this search box.

Urna iz Mežice kmalu na Prevaljah: Rušitvena dela so stekla, iščejo se najemniki, na vidiku dodatne zaposlitve

Pred kratkim smo od prevaljskega župana dr. Matica Tasiča izvedeli, da so dela v nekdanjih prostorih Palome, ki jo je na dražbi kupilo podjetje UR-NA, d.o.o., iz Mežice, v polnem teku. Prav tako je Tasič omenil, da celotnega objekta ne bo uporabljajo omenjeno podjetje, ampak da bodo določene prostore oddali tudi v najem za različne storitvene dejavnosti. Pri tem je še poudaril, da je vesel, da se za razvoj podjetništva na Prevaljah zanimajo, poleg domačinov, tudi gospodarstveniki in investitorji iz drugih koroških občin.

Preverili smo, ali podjetje UR-NA še načrtuje selitev na Prevalje v spomladanskih mesecih, kot je bilo predvideno pred meseci, o čemer smo že pisali in si lahko preberete TUKAJ. Zanimalo pa je nas tudi, komu bodo namenjeni prostori, ki jih ne bodo uporabili za lastno proizvodnjo, in kakšen je načrt glede dodatnih zaposlitev.

Direktor podjetja Srečko Černjak je ob tem povedal: Lokacija bivše Palome (Nicina 10) na Prevaljah se trenutno ureja projektno oziroma so se začela prva rušitvena dela. Del nepremičnin se bo zaradi dotrajanosti oziroma starosti porušil, v preostalo nepremičnino pa večjih arhitekturnih posegov ne bo. Selitev na novo lokacijo je planirana letos sredi poletja – če pa bo vreme in stanje na objektu dopuščalo, pa že prej.«

Iščejo se novi najemniki

Černjak dodaja: »Je pa lokacija (tako stavba kot zemljišče) za naše srednje ročne potrebe prevelika, tako da trenutno iščemo najemnike (oz. so določeni dogovori z najemniki že v zaključni fazi) – del zemljišča pa je še na razpolago, prav tako pa tudi večji pisarniški prostori. Iščemo najemnike s področja predelovalne industrije, storitvene dejavnosti ali transporta. Vse nepremičnine, ki so predmet oddaje se lahko skupaj z bodočim uporabnikom oziroma najemnikom funkcionalno prilagodijo potrebam najemnika.«

Obetajo se tudi dodatne zaposlitve

»V prvi fazi bomo selili obstoječe delavce in opremo, tako da v prvi fazi povečanja števila zaposlenih ne planiramo. Se pa seveda z rešitvijo prostorske stiske na novi lokaciji odprejo nove možnosti pri obstoječih in novih kupcih, tako da po trenutnih načrtih planiramo zmerno 7-9 % letno rast prihodkov, s tem pa seveda tudi število zaposlenih, še pojasnjuje direktor podjetja, ki se ukvarja s proizvodnjo vzmeti.

 

Dogodki