Search
Close this search box.

Upokojeni zdravnik Franc Verovnik postal častni občan Občine Lovrenc na Pohorju

Iz SB Slovenj Gradec so sporočili, da je v mesecu avgustu ob občinskem prazniku občine Lovrenc na Pohorju, potekala slavnostna seja, na kateri je naziv častni občan Občine Lovrenc na Pohorju prejel izjemni zdravnik prim. mag. Franc Verovnik, dr. med.

“Prim. mag. Franc Verovnik, dr. med., je s svojimi dosežki na strokovnem področju in življenjsko usmerjenostjo prepoznavno obogatil slovensko zdravništvo. S predanostjo zdravniškemu poklicu in skromnemu, a obenem plemenitemu življenjskemu slogu, je zgled drugim zdravnikom in vsem ostalim, ki smo ga srečali,” so navedli v sporočilu za javnost.

Vodstvo bolnišnice mu je ob tej priložnosti s ponosom izreklo čestitke, za katere se je prim. Verovnik iskreno zahvalil.

Ob tem naj še dodamo, da je  gospod Verovnik za svoje delo leta 2016 prejel tudi veliko Prežihovo plaketo Občine Ravne na Koroškem, in sicer za odkrivanje vedenja o naši zgodovini, za negovanje odnosa do kulturnih vrednot, lepot in bogastev narave ter za prispevek k bogatenju kulturnega utripa v kraju in občini.

Pri tem naj še omenimo, da so se na slavnostni seji Občine Lovrenc na Pohorju za posebne dosežke s podelitvijo priznanj občinskega sveta in županovih priznanj zahvalili Maji Mari Pisnik, Katrci Vezjak, Zeliščarskemu krožku Srčna moč, Lovski družini Puščava, Godbi na pihala Lovrenc na Pohorju in Prostoferjem. Za kulturni program je poskrbela pevka Ditka, ki je s svojstveno interpretacijo pesmi slovenskih pesnikov dala pečat celotni prireditvi. Po končani prireditvi so lahko obiskovalci uživali ob nastopu mladih, perspektivnih pevk Ize Vivat, Ane Cink in Zarje Marčič. Za veselico pa je poskrbel ansambel Lovrenških 6.

Vir: SB Slovenj Gradec, Občina Lovrenc na Pohorju, Občina Ravne na Koroškem