Search
Close this search box.

“Upam, da zmaga ostane na Koroškem,” je dejal Slovenjgraški župan ob sprejemu kandidatov za mlado kmetico in gospodarja (VIDEO in FOTO)

Danes je Slovenjgraški župan Tilen Klugler gostil kandidatke in kandidate za mlado kmetico oziroma mladega gospodarja leta 2019.

Letošnji september bo v Slovenj Gradcu zaznamovalo pestro dogajanje ob občinskem prazniku Mestne občine Slovenj Gradec, ki ga Slovenjgradčani praznujejo 19. septembra, kot obeležitev prejetja naziva mesta Glasnik miru. Pester sklop prireditev v organizaciji Javnega zavoda Spotur se letos predstavlja z novim imenom ESGE Fest, v okviru katerega bo danes potekala tudi sklepna prireditev Izbor Mlade kmetice in Mladega gospodarja 2019.

Organizatorja akcije ČZD Kmečki glas in tednik Kmečki glas bosta skupaj s soorganizatorji MO Slovenj Gradec, Spotur Slovenj Gradec in Društvom kmetic Mislinjske doline vabita danes, 13. septembra, na razburljivo tekmovanje in druženje za mlado kmetico in mladega gospodarja leta, ki se bo začelo ob 17. uri.

VIDEO: Sprejem pri županu MO Slovenj Gradec, Tilnu Kluglerju

[aiovg_video id=95941]

Pri tem naj omenimo, da se v boj za naziv Naj mlada kmetica leta med sedmimi kandidatkami podajata tudi dve Korošici, in sicer Albina Sušec ter Renata Kobolt. V moški konkurenci pa bomo Korošci navijali za Uroša Hovnika. Slednji je, glede na število prijavljenih kandidatov, tekmovanja se bodo udeležili le trije, že avtomatsko med finalisti. Vprašanje pa je, katero mesto bo osvojil na koncu. Korošici pa si bosta morali finale še priboriti.

Preberite tudi: V Slovenj Gradcu bodo izbrali mlado kmetico in mladega gospodarja 2019. Med tekmovalci tudi trije Korošci

Kandidati in kandidatke so v mesto miru prišli že v jutranjih urah, kjer jih je najprej sprejel župna MO Slovenj Gradec Tilen Klugler. V dopoldanskem času jih čaka še voden ogled mesta ter obisk Galerije Perger, kosilo na turistični kmetiji Klevž, nakar sledi glavnina dogajanja, ki se bo odvila v šotoru, v mestnem jedru, kamor ste od 17. ure naprej vabljeni tudi vi. Tekmovalke in tekmovalci se bodo med seboj pomerili v teoretičnem znanju, pokazati pa bodo morali tudi nekaj praktičnih veščin. Kdo bo letošnji zmagovalec in katera bo najboljša med dekleti pa bomo izvedeli približno ob 20.00.

Preberite tudi: Roots in the woods festival: vikend reggae in dub glasbe z domačimi in tujimi izvajalci