Search
Close this search box.

Ugoden trend se nadaljuje: Manj okužb, manj tudi hospitaliziranih

Vladna govorka Maja Bratuša je na današnji vladni konferenci predstavila aktualno stanje glede epidemije covida-19 pri nas.

Včeraj je bilo opravljenih 4.636 PCR testiranj in 28.466 hitrih antigenskih testov. S PCR testi je bilo včeraj potrjenih 597 novih okužb. 7-dnevno povprečje okužb se je še nekoliko znižalo in trenutno znaša 494.

FOTO: Vlada RS

Skupaj se danes v naših bolnišnicah zdravi 450 covid pacientov, od tega 123 na intenzivni terapiji. Na novo je bilo včeraj v bolnišnice sprejetih 36 oseb, odpuščenih pa 45 covid pacientov. Umrle so 4 osebe.

Kot je dejala Bratuša, je vlada v sredo še za 30 dni podaljšala epidemijo na območju celotne države. Glede na trenutno epidemiološko situacijo, ki se izboljšuje, pa je odločila, da so izpolnjeni pogoji za rumeno fazo in v skladu z mnenjem svetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje dopolnila načrt sproščanja ukrepov. Za naslednjo, zeleno fazo velja pogoj, da mora število okužb v zadnjih sedmih dneh pasti po 300, omejitev, vezanih na število hospitaliziranih, pa za to fazo ni.

VIR: Vlada RS, STA

Dogodki

Vladna govorka Maja Bratuša je na današnji vladni konferenci predstavila aktualno stanje glede epidemije covida-19 pri nas.