Search
Close this search box.

Učenci 3. OŠ Slovenj Gradec so popestrili dogajanje v mestnem jedru. Dišalo je po palačinkah, kavi, piškotih … (VIDEO in FOTO)

Danes, 31. 5. 2019, so se v mestni kavarni Ars Cafe v Slovenj Gradcu z vami družili učenci Tretje osnovne šole Slovenj Gradec, ki so se preizkusili v vlogi natakarjev, za obiskovalce pekli palačinke ter skozi ustvarjalne delavnice predstavili njihov dan na šoli.

Kot smo že poročali, izvaja mestna kavarna Ars Cafe Slovenj Gradec v sodelovanju s Tretjo OŠ Slovenj Gradec različne projekte in eden od teh je tudi vključevanje učencev v socialno delovno okolje, v katerem mladi pridobijo dodatne socialne in delovne navade.

Danes, 31. maja, je bil za učence 3. OŠ Slovenj Gradec šole dan D, saj v kavarni Ars Cafe niso le stregli, ampak tudi pekli palačinke, skozi različne delavnice predstavljali dogajanje na njihovi šoli, gostom pa so ob kavi ponudili tudi piškote, ki so jih predhodno napekli sami …

Kot je povedala ravnateljica 3. OŠ Slovenj Gradec, Ingrid Močnik, jih je vodja lokala Ars Cafe, David Šisernik že ob svetovnem dnevu Downovega sindroma povabil k sodelovanju, z namenom, da bi njihovi učenci ob na ta dan stregli v njihovi kavarni, ker pa so bili ravno takrat v Planici z zavarovalnico Triglav, so za ta dogodek izbrali današnji dan. V katerem so po besedah ravnateljice učenci izjemno uživali, bili neizmerno ponosni in veseli, obiskovalci pa so jih tudi zelo dobro sprejeli.

VIDEO: Dogajanje v kavarni sredi Slovenj Gradca


David Šisernik, vodja lokala, je ob današnjem dogajanju v kavarni med drugim dejal, da so se odločili za sodelovanje s 3. OŠ Slovenj Gradec z namenom, da dajo otrokom s posebnimi potrebami možnost, da se socializirajo, jim ponudijo priložnost za strežbo ter jih spodbudijo in motivirajo za samo delo. Povedal je tudi, da imajo danes v kavarni zelo dober kader, »ti otroci so živ dokaz za to, samo potrebno jim je dati priložnost za delo.«

Mestno kavarno je danes obiskal tudi slovenjgraški župan, Tilen Klugler, ki je izrazil navdušenjem nad današnjo predstavitvijo učencev OŠ Slovenj Gradec, predvsem pa nad tem, da se vključujejo v družabno življenje v mestnem jedru, da pomagajo pri strežbi pijač … Kot je dejal, je pa tudi z veseljem popil kavo v njihovi družbi.

VIDEO: Izjava slovenjgraškega župana, Tilna Kluglerja


Daljši prispevek o današnjem dogajanju v mestnem jedru Slovenj Gradca bo objavljen tudi v obzorniku na KTV Dravograd.

Dogodki

Danes, 31. 5. 2019, so se v mestni kavarni Ars Cafe v Slovenj Gradcu z vami družili učenci Tretje osnovne šole Slovenj Gradec, ki so se preizkusili v vlogi natakarjev, za obiskovalce pekli palačinke ter skozi ustvarjalne delavnice predstavili njihov dan na šoli.