V kavarni sredi Slovenj Gradca vas postrežejo kar učenci (FOTO)

Mestna kavarna Ars Cafe Slovenj Gradec izvaja v sodelovanju s Tretjo OŠ Slovenj Gradec različne projekte in eden od teh je tudi vključevanje učencev v socialno delovno okolje, v katerem mladi pridobijo dodatne socialne in delovne navade.
61018725_620684741734361_8765962675575324672_n

Danes, 27. 5. 2019, so se v mestni kavarni Ars Cafe v Slovenj Gradcu z vami družili učenci Tretje osnovne šole Slovenj Gradec, ki so se preizkusili v vlogi natakarjev, za katere lahko rečemo, da jim je šlo gostinsko delo zelo dobro od rok. Z vami pa bodo ponovno v petek, 31. maja.

Mestna kavarna Ars Cafe Slovenj Gradec izvaja v sodelovanju s Tretjo OŠ Slovenj Gradec različne projekte in eden od teh je tudi vključevanje učencev v socialno delovno okolje, v katerem mladi pridobijo dodatne socialne in delovne navade.

Kdor je ob današnjem deževnem vremenu obiskal Ars Cafe v Slovenj Gradcu, mu je zagotovo po obisku kavarne, še tako turoben in deževen dan postal lepši in vedrejši. V kavarni so namreč obiskovalce postregli štirje mladi nasmejani in dobrovoljni natakarji iz Tretje OŠ Slovenj Gradec. V strežbi, ki so jo odpravili z odliko, so se tokrat preizkusili Luka Temnikar, Florijan Krevh, Alen Šošter in Matej Seničar.

Od vodje lokala, Davida Šisernika, smo izvedeli, da so v omenjeni kavarni že večkrat sodelovali s Tretjo OŠ Slovenj Gradec, tako da to sodelovanje zdaj ne poteka prvič, je že kar redna praksa. Kot je dejal Šisernik, je bila želja po sodelovanju obojestranska, eden od projektov, ki jih izvajajo skupaj, je tudi ponuditi možnost oziroma učencem dati priložnost, da se preizkusijo v delu in seznanijo z gostinstvom ter se tudi na ta način poskušajo vključiti v socialno delovno okolje. Gre za projekt širše narave, ki je pomemben tako za kavarno in zaposlene kot tudi šolarje.

Že danes so v kavarni, skupaj z učenci Tretje OŠ Slovenj Gradec, načrtovali izvedbo ustvarjalnih delavnic na prostem, peko palačink …, vendar jim je slabo vreme to onemogočilo, zato so se učenci preizkusili le v vlogi natakarjev.

Z ustvarjalnimi delavnicami, pri katerih se jim lahko pridružite tudi vi, pa se bodo predstavili v petek, 31. maja, če jim bo to dopuščalo vreme. Za vse obiskovalce bodo spekli tudi brezplačne palačinke. Če pa boste imeli »srečo«, pa vam bodo delovni učenci na ta dan postregli tudi vašo najljubšo kavo.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.