Search
Close this search box.

Turistične bone bo možno koristiti tudi v počitniškem domu v Fiesi

Turistične bone, ki jih bodo z namenom pomoči turistični panogi prejeli vsi prebivalci Slovenije in jih bo mogoče koristiti do konca tega leta, bo mogoče porabili tudi za dopustovanje v počitniškem domu v Fiesi.

O tem, da se je začetek sezone v počitniškem domu v Fiesi, ki je v lasti Mestne občine Slovenj Gradec in Občine Mislinja, letos zamaknil smo že poročali. Dom vrata za oddih odpira 19. junija 2020, kapacitete pa se hitro polnijo. Slovenjgraški župan Tilen Klugler pa je povedal, da je ena izmed možnost koriščenja turističnih bonov tudi ta, da jih koristite v omenjenem počitniškem domu.

Do turističnih bonov bodo upravičene osebe s stalnim prebivališčem v Sloveniji na dan 13. marca 2020, in sicer rojene do vključno leta 2002 v višini 200 evrov, mlajše pa v višini 50 evrov. Koristiti jih bo mogoče za plačilo nočitve oz. nočitve z zajtrkom v nastanitvenih objektih v Sloveniji.

FOTO: Facebook profil Tilen Klugler

Direktorica Javnega zavoda Spotur Marija Lah nam je pred časom pojasnila, da so letos začetek sezone zamaknili, ker so v juniju imeli rezervacije šol v naravi, ki pa so bile zaradi epidemije odpovedane. Dodala je še, da individualne rezervacije za dopustovanje v domu že prejemajo za julij in avgust ter, da se dom hitro polni. Dom pa bo letos izjemoma odprt dlje, nekje do sredine oktobra.

FOTO: Facebook profil Tilen Klugler
FOTO: Facebook profil Tilen Klugler

Kapaciteta doma je 80 ležišč v 21 sobah (3 – 6 ležišč v sobi), večinoma s skupnimi sanitarnimi prostori. Sobe in skupni prostori imajo lep razgled na morje.

V svojih prostorih ponujajo 80 ležišč. Nekatere sobe so opremljene z lastnimi kopalnicami, vsem ostalim pa so na voljo skupni sanitarni prostori. Dom se ponaša tudi veliko jedilnico s teraso, zelenim zunanjim površinam z oljčnim nasadom, z otroškimi igrali pa je poskrbljeno tudi za najmlajše. V bližini doma se nahaja tudi več športnih površin. Do Pirana vodi sprehajalna pot ob obali, dolga približno kilometer in pol.

FOTO: Facebook profil Tilen Klugler

Več o domu in kaj vse ponuja si lahko preberete na naslednji povezavi: VIDEO: Tudi letos možno dopustovanje v počitniškem domu Fiesa.

Preberite še: Turistični boni bodo prenosljivi med sorodniki, Turistični boni naj bi zaživeli najpozneje do sredine junija, Turistični boni za vse, tudi upokojence in mladoletne.