Search
Close this search box.

Tudi letos bo v Slovenj Gradcu potekala Koroška parada ponosa (FOTO)

Parada ponosa, ki bo v organizaciji zavoda Koroška Pride že tretje leto potekala tudi v Slovenj Gradcu, se bo odvila na prvo junijsko soboto, 4. 6. 2022, na Glavnem trgu.

Letošnji naslov Pošasti iz omare nosi večplastno sporočilo: opozarja na še vedno globoko fantomizirano podobo LGBT+ oseb v družbi, obenem pa slavi naše raznolike identitete in jih vabi, da skupaj pogledamo iz omar in svetu, ki nas drugači, pošasti in odriva, nastavimo ogledalo.

S pričetkom ob 11:00 se na paradni dan na slovenjgraškem Glavnem trgu odpre Mavrodom (“Mavrični dom”), kjer se bodo predstavile različne slovenske LGBT+ organizacije. Ob 15:00 se izpred venetskega konja, ki ga je v novi preobleki koroška skupnost vzela tudi za svoj simbol, prične paradna povorka po mestu, ki ji, ko se vrnejo na Glavni trg, sledi paradni program.

Ta letos daje prednost mladim lokalnim LGBT+ glasovom in odpira vrata vsem, ki želijo sodelovati s svojimi prispevki. Po uradnem delu sledi okoli 18:00 še Ples v maskah pred “staro komunalo”, ki bo gostil glasbeni program in nastop kraljic preobleke. 

FOTOGALERIJA PRETEKLIH PARAD PONOSA:

Vir: Koroška Pride

Dogodki