Tudi danes ponekod možne močnejše nevihte, v četrtkovem neurju največ težav na Obali in v okolici Sežane

Predvsem na jugozahodu države so tudi danes možne močnejše nevihte z nalivi, močnimi sunki vetra in točo, opozarjajo na Agenciji RS za okolje (Arso). Tudi v četrtek je neurje največ težav povzročilo na Obali in v okolici Sežane, kjer so gasilci v večini primerov črpali meteorne vode iz različnih objektov.

Po navedbah Uprave za zaščito in reševanje so gasilci prav tako odmašili jaške in prekrili nekaj streh objektov. V četrtkovem neurju z močnejši nalivi in sunki vetra so bili tudi številni udari strel. V Bazoviški ulici in in v Ulici Istrskega odreda v Luciji je strela udarila v dimnik stanovanjske hiše in ga poškodovala. Uničena je bila tudi električna napeljava, zato so stanovalci ostali brez električne energije.

V Izoli pa je močno deževje zalilo ravno streho in atrij na večstanovanjskem bloku. Koprski gasilci so odmašili strešne meteorne jaške in tako preprečili nadaljnje zalivanje spodnjih stanovanj. Ker je voda zalila predvidoma tri spodnja stanovanja, so stanovalcem svetovali izklop električne energije.

Danes bo sicer pretežno oblačno z občasnim dežjem, vmes bodo tudi nevihte. Padavine bodo pogostejše v zahodni polovici Slovenije. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 24, na Goriškem in ob morju do 26 stopinj Celzija. V soboto bo dopoldne sončno, popoldne pa spremenljivo oblačno, nastajale bodo posamezne plohe in nevihte. Jutranje temperature bodo od 8 do 12, ob morju okoli 16, najvišje dnevne od 20 do 24, na Goriškem in ob morju okoli 26 stopinj Celzija, je napisano na spletni strani Arsa.