To je razlog, da so Slovenj Gradec obiskali vojaki

Na območju MO Slovenj Gradec lahko že danes opazite številne vojake, prav tako pa tudi večji šotor. Že jutri pa si boste lahko ogledali dogajanje na območju stare komunale v živo.

Društvo VEZIST, s sedežem v Slovenj Gradcu, že od leta 2015 deluje v javnem interesu na področju komunikacijskih in informacijskih tehnologij, ki so predvidene tudi v času elementarnih nesreč in drugih situacij. V okviru civilno vojaškega sodelovanja z 72. brigado Slovenske vojske bodo v petek, 1. 10. 2021, v dopoldanskem času organizirali tudi predstavitev tehnologij in organiziranosti poklica VEZIST INFORMATIK, so navedli na Facebook strani MO Slovenj Gradec.

Tako bo na območju stare komunale, na Partizanski poti 12, postavljen večji poveljniški šotor z vso pripadajočo opremo za prikaz dejavnosti.

Društvo radioamaterjev in vezistov, »VEZIST« (S5ØVZZ ) je neprofitno društvo javnega pomena, namenjeno radioamaterjem in njihovim simpatizerjem, vezistom pripadnikom nekdanje teritorialne obrambe in milice, kot današnjim pripadnikom Slovenske vojske in policije ter ostalim, ki službeno ali kako drugače delujejo na področju radijskih zvez in informatike.

Društvo šteje preko 30 članov, ki tako uresničujejo cilje na področju radijskih komunikacij, kot tudi informatike, ki je danes nepogrešljiv sestavni del novih tehnologij. Društvo je član Zveze Radioamaterjev Slovenije (ZRS) in kot interesno združenje član Zveze Slovenskih Častnikov Slovenije (ZSČ).

K ogledu omenjene predstavitve pa ste jutri vabljeni tudi vi.

Dogodki