To je podjetje, ki bo na Ravnah zgradilo vsaj 35 novih stanovanj. Župan dražbo ocenil kot uspešno (VIDEO in FOTO)

Občina Ravne na Koroškem je na današnji dražbi zemljišče na lokaciji, imenovani vrata Javornika, kjer je predvidena gradnja stanovanjskih blokov, prodala edinemu dražitelju. Za nekaj manj kot 116.000 evrov (brez DDV) je 5041 kvadratnih metrov veliko zemljišče kupila družba Vertikala-x oz. za projekt ustanovljena družba Vrata Javornika.
l_287498prikaz stolpnic Vrata Javornika TIP inženiring
prikaz stolpnic Vrata Javornika TIP inženiring

Na zemljišču, ki ga je občina danes prodala edinemu interesentu, ki je tudi v roku vplačal varščino, je načrtovana gradnja večstanovanjskih objektov. Kupec je tako zemljišče kupil po izklicni ceni, ki je znašala 23 evrov (brez DDV) za kvadratni meter zemljišča.

VIDEO: Izjava župana dr. Tomaža Rožena. Avtor: Katja Golob

Hkrati z zemljiščem kupec kupuje tudi pravnomočno gradbeno dovoljenje z gradbeno dokumentacijo, ki je pridobljeno za dva stanovanjska bloka, ki se lahko gradita fazno. Kupec ima pravico spreminjati gradbeno dovoljenje na svoje stroške, je za STA pojasnil ravenski župan Tomaž Rožen. Občina sicer zahteva izgradnjo najmanj 35 stanovanj.

VIDEO: Izjava Andreja Gradišnika, ki zastopa podjetje Vrata Javornika d. o. o. Avtor: Katja Golob

V kratkem bo občina s kupcem zemljišča podpisala prodajno pogodbo, nato pa ima kupec 90 dni časa, da začne z gradnjo. V roku 18 mesecev od podpisa prodajne pogodbe mora kupec občini predložiti ustrezno dokazilo o vložitvi zahteve za vpis novozgrajene stavbe in posameznih delov v kataster stavb. Kupec, družba Vertikala-x, sodeluje tudi pri gradnji stanovanjskih blokov na Ozarah v Slovenj Gradcu.

FOTO: Občina Ravne na Koroškem

Medtem je na območju vrata Javornik že veliko gradbišče. V neposredni bližini zemljišča, ki ga je danes prodala občina, so v začetku leta začeli graditi nov trgovski center. Prometno varnost bodo izboljšali z gradnjo krožišča, na voljo bodo tudi nova pokrita najemniška parkirna mesta, navajajo na občini, kjer zaradi zahtevnosti gradnje, prisotnosti težke mehanizacije na terenu in kratkih rokov izvajalca del prosijo vse občane, da se na območju gradbišča ne zadržujejo.

Investitor v trgovski center je podjetje CP Nepremičnine iz Maribora, ki v kletnem delu centra predvideva garažno hišo s 77 parkirnimi mesti za osebna vozila, ki jih bodo oddajali v najem. Na platoju zemljišča ob vhodih v lokale trgovskega centra pa bo ograjeno parkirišče za stranke trgovskega centra. Trgovski center ima podpisane najemne pogodbe s podjetji Spar Slovenija, DM drogerie markt, NKD, družbo Metro in podjetjem za opravljanje gostinske dejavnosti.

Gradnja krožišča bo potekala do oktobra letos, garaža in trgovski center pa bosta zgrajena decembra, je še navedeno na spletni strani občine.

FOTOGALERIJA DRAŽBE

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.