Search
Close this search box.

Swing glasba in ples v srcu mesta Slovenj Gradec (FOTO)

»SwinGradec 2022«, interaktivni plesno glasbeni festival, ki se je pričel v petek 2. in nadaljuje v soboto, 3. septembra po vsem starem mestnem jedru Slovenj Gradca, s plesnim večerom, dnevnim in večernim koncertom.

Festival, ki so ga pripravili članice in člani društva KD SwinGradec, je postal že stalnica na koledarjih plesalcev swinga, tako domačinov kot obiskovalcev iz tujine. Prikupil se jim je z dobro organizacijo, odlično izbiro glasbe, toplim sprejemom, domačnostjo in imenitno kuliso atrija dvorca Rotenturn, ki jo SwinGradec spremeni v prizorišče delavnice za začetnike in kasneje plesišče, na katerem se ob živi jazz glasbi pleše do pozno v noč.

Letos bo prizorišče oživelo prvo soboto v septembru, 3. 9. 2022. Včeraj pa se je plesalo na prav tako izjemni terasi Vile Pohorje v starem mestnem središču.

Urnik so zgostili, vmes dodali vodena druženja za obiskovalce, so se pa potrudili, da so tudi letos prav vsi dogodki brez vstopnin.

Urnik dogajanja:

V petek, 2. 9. ob 19.00 se je odvil Swing plesni večer “Hotel 1903″, na terasi hotela “Vile Pohorje“.

Danes, v soboto, 3. 9. ob 11.00 se je pričelo Plesno druženje “Lindy Room” s koncertom »Pikaja Trio«, na terasi “Mestne kavarne ARS cafe”.

Prav tako bo danes ob 18.00 brezplačna »Lindy Hop« uvodna plesna delavnica v atriju dvorca Rotenturn, kjer ne potrebujete soplesalca, soplesalke, primerno je za začetnike, predznanje ni potrebno.

Koncert “The Coquette Jazz Band” in ples v atriju dvorca Rotenturn se bo pričel ob 19.00.

»SwinGradec 2022« bo 4. izvedba, to je njihov osrednji dogodek na letnem koledarju. So kulturno društvo, ki želi v mestu Slovenj Gradec in na Koroškem omogočiti učenje ter zabavo s plesom swing. S pozitivnim delovanjem društva dodajajo novo dimenzijo prepoznavnosti mestu Slovenj Gradec, veseli so pa prav vsakega, ki ga bo zamikal obisk katerega od dogodkov, predvsem pa želijo spodbuditi domačinke in domačine k plesu.

Vabljeni na delavnico ali da le malo pokukate k dogajanju na plesišča, všeč vam bo,« je povedala predsednica društva Mateja Šavc, ki obljublja, da bodo atrij dvorca Rotenturn spremenili v swing plesno kuliso, poskrbeli za živo glasbo in predstavili ples, ki spet osvaja plesišča po svetu.

Sicer pa lahko swing zaplešete tudi preko leta, na več prizoriščih, plesni večeri so bili do sedaj že v ARS Cafe mestni kavarni, Hiši Ančki, pred Vilo Pohorje, v letošnjem leto pa so presenetili tudi na Ravnah na Koroškem s »SwinGavdo« ter v Radljah ob Dravi na terasi pivnice »Time Brewery« z zaključkom plesne sezone in večerom »Pivo & Swing«.

Ob zadostnem interesu bodo v jesenski program dodali nov začetni tečaj, to bi bila že 5. skupina v teh nekaj kratkih letih delovanja društva.

Dogodki

»SwinGradec 2022«, interaktivni plesno glasbeni festival, ki se je pričel v petek 2. in nadaljuje v soboto, 3. septembra po vsem starem mestnem jedru Slovenj Gradca, s plesnim večerom, dnevnim in večernim koncertom.