Search
Close this search box.

Svet Koroške regije z ostrim protestnim pismom od ministrstva zahteva odgovor sodišču (FOTO)

Kdaj bomo dočakali “prvo lopato” za hitro cesto na Koroško?

Potem ko je bila Mladinska iniciativa za 3. razvojno os informirana, da je Združenje ROVO iz Novega mesta vložilo tožbo na Upravno sodišče Republike Slovenije, s katero želi odpraviti odločbo o gradbenem dovoljenju za sklop »D« Gaberke, ki bi prekinilo več kot 16-letno čakanje Korošcev na pričetek gradnje 3. razvojne osi, so se na to burno odvzali tudi v Svetu Koroške regije.

Na Ministrstvo za okolje in prostor ter Ministrstvo za infrastrukturo so naslovili ostro protestno pismo, ki ga spodaj prilagamo v celoti.

Ugoditev zahtevku združenja ROVO bi pomenila, da se gradnja 3. razvojne osi na Koroško ne bo pričela, vsak dodaten birokratski zaplet pa pomeni, da se ogrozi že pridobljeno okoljevarstveno soglasje za odsek Velenje – Slovenj Gradec, ki se izteče junija 2020.

PREBERITE TUDI: Okoljevarstveniki blokirajo koroške sanje o hitri cesti

2 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
dr. Miro Odar
dr. Miro Odar
3 let nazaj

Kaj kontreno ima ROVO iz Novega Mesta z enim od odsekov ceste na Koroškem? Če prav razumem ne more biti stranka v tem postopku, saj jo ta cesta v ničemer ne tangira. Sicer pa menim, da bi bilo potrebno bolj natančno zakonsko urediti delovanje ” civilnih iniciativ, ki so postale v svojem bistvu iniciative privatnega interesa. Vedno se lahko kdor koli vpleta v regularne postopke ter iz sebičnih partikularnih interesov preprosto nagaja družbi kot celoti. In to brez vsake odgovornosti za nošenje posledic. Kot take so postale ovira razvoju, napredku in sološnega blagostanja celotne SL družbe.

Aljoša
Aljoša
3 let nazaj

Kaj se sploh Novo Meščani štrulijo, ko jih polovica sploh ve ne kje je Koroška?
Kaj so odkrili kakšno vrsto gliste, s katero so v sorodu, na tem delu predvidene hitre ceste?
Naj pride ta pametnjakovič v Slovenj Gradec in se en mesec vozi v Velenje po tej razdrapani in ozki cesti, da mu bo jasno zakaj rabimo to cesto na katero čakamo že 20let!!!
Da vas sram ni da ovirate razvoj cele regije s svojimi igricami!!!

Dogodki