Svet celjske bolnišnice na izredni seji o odstopu vodstva zavoda

Svet zavoda celjske bolnišnice bo danes na izredni seji odločal o odstopih direktorja bolnišnice Aleksandra Svetelška, strokovnega direktorja Franca Vindišarja in pomočnice direktorja za zdravstveno nego Darje Plank. Vodstvo bolnišnice je odstop ponudilo minuli teden zaradi zamenjave identitete dveh bolnikov.

Minuli teden je namreč v Splošni bolnišnici (SB) Celje prišlo do neljubega dogodka, v katerem so o smrti pacienta, pripeljanega iz enega od domov za starejše, obvestili svojce drugega, ki je bil na zdravljenje pripeljan skupaj s prvim. Za napačno identifikacijo so izvedeli šele v sredo pozno popoldne, ko je bil umrli pacient že pokopan.

Direktor, strokovni direktor in pomočnica direktorja za zdravstveno nego so zaradi dogodka ponudili odstope, o katerih bo danes odločal svet SB Celje.

Zdravstveni inšpektorat je zaradi zamenjave identitete bolnikov v celjski bolnišnici uvedel inšpekcijski nadzor, izredni nadzor pa je napovedal tudi minister za zdravje Danijel Bešič Loredan. Ob tem je dejal, da bo prevzel odgovornost in tudi sam odstopil, če bi premier Robert Golob ocenil, da mora zaradi dogajanja odstopiti. A je Golob povedal, da ministrovega odstopa ne bi sprejel.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije