Search
Close this search box.

“Srčno si želim, da bodo lahko tribune zopet polne” (INTERVJU)

V nadaljevanju objavljamo intervju z igralcem, ki je lani novembra ob svojem prihodu in podpisu pogodbe razveselil mnoge navijače. Govorimo namreč o Borutu Ošlaku, ki bo zagotovo eden izmed nosilcev
igre v letošnji sezoni.

Kako se je po tem dolgem odmoru spet vrniti na rokometne treninge?
Res je bila dolga pavza, nekje od začetka marca smo trenirali po prilagojenem programu, sedaj tudi upam, da se bo stanje umirilo in, da se bomo na novo sezono, ki prihaja pripravili tako, kot je treba. Sam že komaj čakam nove izzive, ki nam bodo prišli naproti se pa seveda zavedam, da bo ta pripravljalni del zelo naporen ampak neglede na vse moramo čez to, da bomo optimalno
pripravljeni.

S kakšnimi občutki pričakuješ novo sezono, verjetno se že veseliš tekem pred polnimi tribunami, slovenjgraške športne dvorane?
Srčno si želim, da bodo lahko tribune zopet polne in, da bo vse potekalo tako kot mora. Vem in verjamem, da imamo letos konkurenčno ekipo in, da lahko dosežemo res lepe rezultate. Pričakujem pa seveda od ekipe, da gremo korak za korakom ter da v prvenstvu kot v igri sami napredujemo glede na lanske tekme ter lansko sezono in mislim, da smo tega zmožni.

Prej sem omenil da boš v letošnji sezoni nosilec slovenjgraške ekipe, kako pa ti vidiš to ekipo, ki se je v času premora dokaj spremenila, namreč prišli so številni mladi fantje, ki se bodo zagotovo zelo izkazali v belo-modrem dresu.
Kot sem že omenil, mislim, da imamo zares odlično ekipo, na vsaki poziciji imamo po dva ali tri zelo kvalitetne igralce. Zunanja – bekovska linija je postala zelo močna s prihodom Žana Šola in Vida Levca, izpostaviti je treba mladega Aljaža Lampreta, ki velja za zelo talentiranega igralca kateri prihaja iz mladinskega pogona. Desna stran pa je s Filipom Banfrom in vrnitvijo Blaž Orterja tudi dosti osvežena. Krilni igralci so zelo dobri, na vratih smo dobili novo okrepitev, ki nam bo v veliko pomoč, krožni napadalci so super, tako, da menim, da smo lahko konkurenti prav vsaki ekipi v prvenstvu.

V prvem kolu gostite Krko iz Novega Mesta, nato tekma doma s Pivovarji, v tretjem krogu pa je na sporedu Koroško-Šaleški derbi. Ste lahko z ekipo tudi nekakšen tihi favorit za prevzem vseh 6 točk?
Takšne stvari je zelo nehvaležno napovedovati, za začetek bi bil malce skromnejši in bi raje šel tekmo po tekmo. Mi se bomo seveda maksimalno pripravili na vsakega nasprotnika in bomo šli vsako tekmo po dve točki. Raje nebi napovedoval tako daleč, ampak bi šel korak za korakom in bi osvajal točke, ki so nam prve na vidiku.

Lahko že prej omenjeni navijači računajo nate tudi v prihajajoči sezoni, pogodba naj bi ti potekla po koncu le te , številni pa bi te radi še vedno videli med bojevniki.
Vse je mogoče. Sprva se je treba osredotočiti na to sezono, ki je pred nami, če mi bo pa zdravje služilo tudi v nadaljnje bom seveda nadaljeval z rokometom. Nimam pa namena zasesti mesto kateremu mlajšemu igralcu in mu s tem onemogočiti priložnosti za igranje. Veliko je res odvisno od te sezone, želja je res velika. Rad imam šport, rad imam to igro tako, da lahko še kakšno sezono odigram tu, bomo pa seveda o takšnih stvareh govorili malce kasneje.

Nekaj odgovorov pa je podal tudi Nemanja Živković (desno
krilo), ki se je ekipi pridružil letos.

FOTO: RK SLOVENJ GRADEC

Vir: RK Slovenj gradec