Search
Close this search box.

Srčna deklica Ela je s svojo dobrodelno gesto pomagala Pihalnemu orkestru železarjev Ravne

Srčnost in skrb za sočloveka delata čudeže. Še posebej pa nam je toplo pri srcu, ko se najmlajši odločajo za prelepe geste solidarnosti. Tokrat je svojo veličino in srčnost pokazala 10-letna Ela Kolar z Raven na Koroškem.

Veliko solidarnostnih zgodb poteka zadnje tedne povsod okoli nas. Vsaka bi si zaslužila svoj prostor in omembo. Zagotovo pa vse med njimi, tudi tiste, ki niso medijsko izpostavljene, grejejo srca Korošcev.

Posebej se nas dotaknejo tiste, ki jih slikajo naši najmlajši. Če smo vam v preteklih dneh predstavili dih jemajočo zgodbo 11-letne Naje Kugler z Raven na Koroškem, ki je s prodajo zapestnic in podarjenim zneskom do solz ganila gasilce PGD Črna na Koroškem, vam danes predstavljamo še eno osupljivo gesto deklice Ele.

10-letna Ela Kolar z Raven na Koroškem se je odločila, da bo s prodajo svojih umetnin (poslikanih kamenčkov, zapestnic in obeskov) pomagala Pihalnemu orkestru železarjev Ravne, ki mu ujma žal ni prizanesla. Zbrala je kar 1.685,49 evrov. Ela rada ustvarja, ker pa obožuje tudi glasbo, je odločitev o tem, kdo bo deležen njenega dobrodelnega prispevka, brez težav hitro sprejela.

Danes je zbrani znesek v celoti predala predsedniku Pihalnega orkestra železarjev Ravne na Koroškem Božu Hudopisku. Ta je bil seveda ganjen in zelo vesel. Na mladih svet stoji, ti so naše upanje in prihodnost. Ponosni smo na plemenite zgodbe v zadnjih dneh.

Jana Jehart je na svojem Facebook profilu takole zapisala: Tako, dobrodelna akcija je zaključena. V teh dneh, ko ste pridno kupovali njene izdelke, je Ela z vašo pomočjo zbrala 1.685,49 eur. Ker ima rada glasbo, se je odločila, da bo zbrani denar namenila Pihalnemu orkestru železarjev Ravne in želi, da jim ta denar vsaj malo pripomore pri sanaciji glasbenega doma. Danes je denar predala predsedniku g. Božu Hudopisku. Vsem in vsakemu posebej,ki je prispeval, se obe zahvaljujeva za srčnost in dobroto. Z vašo pomočjo ji je uspelo!”

Vir: Jana Jehart

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Anastasia
Anastasia
8 mesecev nazaj

Vsa cast, srcica!????????????????????????

Srčnost in skrb za sočloveka delata čudeže. Še posebej pa nam je toplo pri srcu, ko se najmlajši odločajo za prelepe geste solidarnosti. Tokrat je svojo veličino in srčnost pokazala 10-letna Ela Kolar z Raven na Koroškem.