Search
Close this search box.

Splošna bolnišnica Slovenj Gradec išče novega direktorja

Skladno z napovedmi sveta zavoda je danes objavljen razpis za delovno mesto direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. Rok za prijavo je 15 dni od objave razpisa. Koroško bolnišnico po odstopu prejšnjega direktorja Janeza Lavreta od 22. aprila letos kot v. d. direktorice vodi Alenka Jezernik Skudnik.

Na prejšnji razpis za direktorja slovenjgraške bolnišnice, ki je bil objavljen 8. maja letos, sta se prijavila Irena Nunčič in Tomaž Pliberšek, ki sta oba izpolnjevala pogoje razpisa, a na tajnem glasovanju nobeden od njiju ni prejel potrebne večine glasov članov sveta zavoda.

Svet zavoda je nato Alenki Jezernik Skudnik, ki je bila sprva imenovana do 22. julija, podaljšal funkcijo na mestu v. d. direktorice za največ eno leto oziroma do imenovanja direktorja s polnimi pooblastili, in napovedal objavo novega razpisa.

Ta je objavljen danes v časniku Dnevnik. Prijavljeni kandidati morajo poleg pogojev, določenih z zakonom, izpolnjevati še posebne pogoje, določene s statutom in razpisom. Med drugim morajo imeti najmanj pet let delovnih izkušenj z vodenjem in upravljanjem ter predložiti program dela in razvoja bolnišnice. O izbiri bodo kandidati obveščeni v 30 dneh po objavi razpisa.

Medtem ko je poslovanje koroške bolnišnice ob polletju še izkazovalo za 358.000 evrov primanjkljaja, pa vodstvo zavoda ob koncu leta predvideva uravnoteženo poslovanje ob načrtovanih 52,4 milijona evrov prihodkov. Pogoj za uravnoteženo poslovanje je izvedba načrtovanega programa in da se epidemija ne bo poslabšala do take mere, da bi morali ponovno ustaviti posamezne programe, je na zadnji seji sveta zavoda poudarila Jezernik Skudnikova.

Janez Lavre je odstopil po tistem, ko se je znašel pod plazom kritik zaradi spornih tvitov. Za zapise se je Lavre, ki je koroško bolnišnico z vmesno enoletno prekinitvijo vodil od leta 2007, opravičil.

Dogodki