Search
Close this search box.

Slovenjgraški župan sporočil, kako se počutijo Korošci, ujeti na japonski križarki

Slovenski državljani na ladji za križarjenje Diamond Princess, ki je zaradi izbruha koronavirusa v karanteni v Jokohami na Japonskem, se počutijo dobro in nimajo zdravstvenih težav. Oglasil se je tudi župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler, ki je s koroškimi potniki vzpostavil stik.

Izjava župana Mestne občine Slovenj Gradec Tilna Kluglerja: “V skrbi za zdravje šestih slovenskih turistov, še posebej štirih občank in občanov mestne občine Slovenj Gradec, sporočamo svojcem ter ostalim someščankam in someščanom, da smo z njimi vzpostavili stik z željo po pridobitvi dodatnih informacij o njihovem počutju in zdravju. Z veseljem lahko sporočimo, da se vsi štirje dobro počutijo, da so zdravi, veselijo pa se seveda tudi vrnitve v domovino. S tem v zvezi smo na veleposlaništvo Republike Slovenije na Japonskem in na Konzularni sektor Ministrstva za zunanje zadeve RS naslovili tudi dopisa z željo, da nam posredujejo informacije o načrtih za vrnitev Slovencev v domovino, ponudili pa smo tudi pomoč, v kolikor bi jo službe, ki urejajo njihov povratek, potrebovale. V upanju, da se bodo naši občani čimprej lahko vrnili, bomo njihovo situacijo še naprej skrbno spremljali, v primeru kakršnih koli logističnih ali drugih težav pa jim bomo tudi priskočili na pomoč.”

Oglasil se je župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler, ki je s koroškimi potniki vzpostavil stik.

Diamond Princess je v karanteni od 4. februarja. Japonska je danes sporočila, da so končali testiranja vseh potnikov na ladji za križarjenje Diamond Princess, ki je od začetka meseca zaradi strahu pred širjenjem novega koronavirusa iz Kitajske v karanteni v Jokohami. Na ladji, na kateri je tudi šest potnikov iz Slovenije, je po zadnjih podatkih potrjenih 542 primerov okužb.

Preberite še: Slovenski potniki na Diamond Princess zdravi, z ladje morda že v sredo

VIR: MOSG, STA

Dogodki