Search
Close this search box.

Slovenjgraški gasilci prevzeli novo avtolestev (FOTO)

Prostovoljno gasilsko društvo Slovenj Gradec je z včerajšnjim dnem postalo bogatejše za pomembno pridobitev.

Prostovoljno gasilsko društvo Slovenj Gradec je organiziralo mimohod gasilske mehanizacije in avtoparka gasilskih društev Mislinjske doline, potem pa je pred Gasilskim domom Slovenj Gradec potekala svečana predaja gasilske avtolestve. Župan g. Tilen Klugler je gasilcem izročil ključe vozila, predaje pa so se udeležili tudi predsednik GZS Janko Cerkvenik, ki je zbranim povedal, da je mesto z novo pridobitvijo dobilo pomembno opremo oziroma podporo, s katero se bo lahko kosalo s številnimi izzivi in nalogami. Statistika preteklega leta pove, da je število tehničnih intervencij silovito naraslo, zato je pridobitev nove avtolestve še toliko bolj pomembna. Predaje so se udeležili tudi generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje, predsednik GZ Mislinjske doline Jože Kašnik, predsednik PGD Slovenj Gradec Branko Smrtnik, ki je povedal, da se člani PGD Slovenj Gradec zavezujejo, da bodo z novo pridobitvijo ravnali vestno in odgovorno, blagoslov vozila pa je opravil župnik Ernest Berložnik.

Mimohod gasilske mehanizacije in avtoparka gasilskih društev Mislinjske doline.
Lestev višine 32 metrov, ki zmore nosilnost petih oseb oziroma 500 kilogramov bo pokrila tudi vse potrebe za gašenje in druge naloge s področja reševanja na višini.
Predaja gasilske avtolestve.

Na prireditvi je vodstvo PGD Slovenj Gradec podelilo priznanja in zahvale zaslužnim za nakup avtolestve, župan pa je gasilcem podelil tudi gasilske parkirne kartice, ki jim bodo omogočale do 2 uri brezplačnega parkiranja dnevno na modrih conah, kar je nagrada za njihovo požrtvovalnost v primeru nesreč in intervencij.


Dosedanja avtolestev je bila izdelana leta 1986, leta 2001 pa so jo registrirali v Slovenj Gradcu. Popravilo stare avtolestve bi bil prevelik finančni zalogaj, zato so se odločili za nakup nove. Investicijo, vredno dobrih 700.000 eur je ob sofinanciranju Uprave za zaščito in reševanje v vrednosti dobrih 250.000 eur prevzela MOSG, sopodpisnici pogodbe o uporabi lestve pa sta še občini Mislinja in Dravograd, ki bosta storitve avtolestve prav tako uporabljali, če bo to potrebno. Lestev višine 32 metrov, ki zmore nosilnost petih oseb oziroma 500 kilogramov bo pokrila tudi vse potrebe za gašenje in druge naloge s področja reševanja na višini.


PGD Golavabuka, ki je v poletnih mesecih obeležilo 90-letnico delovanja pa je iz rok župana prejelo posebno priznanje občine.

PREVZEM NOVE AVTOLESTVE:

Dogodki