Search
Close this search box.

Slovenjgraški gasilci pogrešajo svojo opremo “staro malo prikolico”

Gasilci PGD Slovenj Gradec se v teh dneh soočajo z izgubo opreme. Pogrešajo staro malo prikolico.

Po Facebook strani te dni kroži zapis gasilca PGD Slovenj Gradec, Tomaža Garmuša, ki prosi, da tisti, ki je odpeljal njihovo staro malo prikolico iz njihovega vadbišča v Slovenj Gradcu, da jo pripelje nazaj.

Prikolica denarne vrednosti res nima, ima pa za njih veliko uporabno in praktično vrednost.

Zapis gasilca Tomaža Garmuša objavljamo v celoti, v upanju, da se njihova prikolica najde.

“Zadnja 2 meseca med ljudmi ni manjkalo sodelovanja, pomoči, dobrodelnosti, sloge, prijateljstva… A hitro se pokaže tudi naša druga, “ta slaba” plat,pričenja svoj zapis na Facebooku Garmuš.

Potem nadaljuje: “Naše gasilsko društvo je imelo majhno avto prikolico, sicer že staro in pa tut mal zdelano, ampak zato nič kaj manj uporabno. Še čist gasilsko je bla pobarvana. Naš član jo je pred kakim letom tudi obnovil in ji vlil malo novega “življenja”. Res je bila že v letih in tudi bol mala, a za nas vseeno zelo uporabna. Z njo smo prevozili razno razne stvari: od odpada do umazanih cevi in ostale umazane opreme po intervencijah. Ob zadnjih poplavah pa tudi protipoplavne vreče, črpalke, agregate pa tudi “težko” mehanizacijo za naš hijab (slika), s katero smo se odpravili na pomoč v Mežiško dolino.

Ker je bila zadnje čase veliko v uporabi sta pod težo njenih bremen popustili obe kolesi. Dokler je čakala na nove, smo jo “shranili” na naše vadbišče pri Tuš Cash & Carry.

A glej ga zlomka. Pred nekaj dnevi jo je nekdo očitno potreboval, da si zvozi šut iz kopalnice, ki jo prenavlja? Mogoče novo pohištvo? Al pa je nekdo obrezoval živo mejo? Skratka našo prikolico si je nekdo “izposodil” brez naše vednosti. Zgleda je bilo tako nujno, da jo je odpeljal kar z praznimi gumami.

In ker smo gasilci vedno optimisti tudi tokrat upamo, da jo bo tisti, ki si jo je “sposodil” iz katerih koli razlogov tako po tihem kot jo je odpeljal tudi pripeljal nazaj. Počasi jo že pogrešamo, predvsem pa potrebujemo. Zato “poštenega” anonimnega “izposojevalca” prosimo, da jo vrne. Nebo nobenega problema, samo da jo dobimo nazaj. Tako kot je bila, mogoče pa celo z novimi gumami.

Naša stara mala prikolica denarne vrednosti res nima, ima pa zato za nas gasilce toliko več uporabne in praktične vrednosti.

Upam, da nismo pozabili vseh besed predvsem pa DEJANJ o dobrodelnosti, slogi, poštenosti, pomoči, sodelovanju, ki so tako aktualna v zadnjih časih in bo prikolica prišla nazaj domov.

Za konec pa je še dodal:Za konec pa naj povem, da je tale zapis moje osebno razmišljanje in mnenje o nastali situaciji in ne mnenje PGD Slovenj Gradec.”

Gasilcem PGD Slovenj Gradec želimo, da se prikolica čim prej najde in jim kličemo Na pomoč.

Vir: FB PGD Slovenj Gradec

Dogodki

Gasilci PGD Slovenj Gradec se v teh dneh soočajo z izgubo opreme. Pogrešajo staro malo prikolico.