Search
Close this search box.

Slovenjgraški bazen vstopil v jubilejno 80. sezono

Priprave na poletje so v polnem teku tudi v Slovenj Gradcu, kjer se je včeraj začela kopana sezona. Svoja vrata je odprl tamkajšnji letni bazen, prve letošnje kopalce pa so razveselili z brezplačnim kopanjem. Prost vstop bo vse do nedelje, obiskovalce pa bo pričakala ogrevana voda.

Tudi od ponedeljka dalje bo obisk bazena dostopen vsem, saj bo za vstop potrebno odšteti 3€ za odraslega, 2€ za osnovnošolca, predšolski malčki pa bodo imeli prost vstop. Mislili so tudi na socialno ogrožene družine ter družine z več otroki, saj bodo oboji lahko prejeli po 10 kuponov za brezplačno kopanje. Ugodnost je sicer namenjena predvsem domačinom, a so pripravljeni narediti tudi kakšno izjemo.

FOTO: JZ Spotur Slovenj Gradec

Kot nam je povedal direktor JZ Spotur Tilen Klugler, bodo poleg kopanja obiskovalcem ponudili tudi spremljevalni program. V sodelovanju s Plavalnim klubom bodo organizirali plavalne tečaje, vsak torek, četrtek in petek bo med 10.00 in 11.30 brezplačna šola odbojke, za najmlajše pa bodo vsak ponedeljek, sredo in petek med 9:00 in 12:00 potekale otroške animacije. V začetku julija pripravljajo tudi zabavo ob bazenu z DJ-jem.

V tej sezoni, ki bo zadnja pred izgradnjo novega bazena, pa pripravljajo tudi posebno prireditev ob visokem jubileju. Slovenjgraški bazen namreč v letošnjem letu praznuje 80 let obstoja, zato bodo med drugimi predstavili tudi zgodovinski pregled osmih desetletij kopališke tradicije v občini.

Dogodki