Search
Close this search box.

Slovenjgraška bolnišnica ima novo vršilko dolžnosti direktorice

Svet Splošne bolnišnice Slovenj Gradec se je na izredni seji seznanil z odstopom dosedanjega direktorja bolnišnice Janeza Lavreta in ga na tej podlagi razrešil ter za v. d. direktorice imenoval Alenko Jezernik Skudnik, dosedanjo pomočnico direktorja za pravne zadeve. Imenovana je z dnem, ko bo ustanovitelj podal soglasje k razrešitvi Lavreta.

Izredna seja sveta Splošne bolnišnice Slovenj Gradec je bila sklicana, ker je Lavre prejšnji teden odstopil s položaja direktorja bolnišnice. Lavre je odstopil, potem ko se je znašel pod plazom kritik zaradi spornih tvitov. V njih je omenjal morebitno okužbo določenih posameznikov z novim koronavirusom in jo povezal z odločanjem o tem, kdo (ne) bo deležen zdravljenja z ventilatorjem.

Lavre se je za zapise opravičil in navedel, da je bila njegova komunikacija “skrajno neprimerna in hudo žaljiva”, kasneje pa podal odstopno izjavo. Slovenjgraško bolnišnico je vodil od leta 2007, razen v vmesni enoletni prekinitvi v letih 2016 in 2017, ko je vodil Univerzitetni klinični center Maribor.

Svet zavoda je na današnji izredni seji v Slovenj Gradcu Alenko Jezernik Skudnik za v. d. direktorice bolnišnice imenoval za tri mesece. Hkrati je svet zavoda sklenil objaviti razpis, s katerim bo iskal direktorja s polnimi pooblastili, je za STA pojasnil predsednik sveta bolnišnice Simon Jevšinek.

Zaradi Lavretovih tvitov prek zdaj že ukinjenega računa na Twitterju so bili sproženi tudi postopki pri Zdravniški zbornici Slovenije, pri kateri je odbor za pravno-etična vprašanja že začel obravnavo primera. Kot je danes v Ljubljani v okviru izjave za medije o aktualnih razmerah pojasnila predsednica zbornice Zdenka Čebašek-Travnik, je odbor Lavreta pozval, da poda izjavo, za kar ima 14 dni časa. Ko jo bo prejel, bo odbor tudi sprejel odločitev, je napovedala.

Svet zavoda slovenjgraške bolnišnice se je sicer danes seznanil tudi s trenutnimi razmerami v bolnišnici in sprejetimi ukrepi za obvladovanje epidemije covida-19, je še pojasnil Jevšinek.

Dogodki