Search
Close this search box.

Slovenj Gradec: od božično-novoletnega sejma, do pravljične dežele, Božičnega zborčka in zabave s skupino FaušDur Band … (FOTO in VIDEO)

V Slovenj Gradcu nadaljujejo z veselim decembrom. Danes je v mestnem jedru potekal božično-novoletni sejem, najmlajši so lahko obiskali pravljično deželo z ustvarjalnimi kotički, prisluhnili smo Božičnemu zborčku 2. OŠ Slovenj Gradec, za popestritev večera in dobro vzdušje pa so poskrbeli tudi člani zasedbe FaušDur Band.

VIDEO: Koncert Božičnega zborčka 2. OŠ Slovenj Gradec

[aiovg_video id=114418]

Kot smo že večkrat omenili, bo v mestnem jedru veselo vse do konca leta. Organizatorji, MO Slovenj Gradec, Javni zavod Spotur in lokalni gostinci, so in še bodo pripravili veliko zanimivih dogodkov, s katerimi bodo popestrili praznično dogajanje, ki je namenjeno vsem generacijam.

VIDEO: FaušDur na veselem decembru v Slovenj Gradcu

[aiovg_video id=114416]

FaušDur Band je glasbeni kolektiv prekaljenih glasbenih mačkov, ki prihaja s Koroške. Trinajstčlanska zasedba koncertira od leta 2007, njihov koncertni repertoar pa sestavljajo klasike soula in njegovih podzvrsti (Otis Reading, James Brown Aretha Franklin in pdb). Zaradi razširjene zasedbe s pihalno sekcijo in back vokali, njihove priredbe na odru zvenijo polno in prepričljivo, o čemer smo se lahko ponovno prepričali tudi danes v Slovenj Gradcu.

FaušDur so: Davorin Jelen – bass, Žan Grabner – kitara, Luka Pernek – vokal, Ana Ferme – vokal, Miran Vrabič – kitara, Tadej Drobne – sax, Aleš Ipavic – trobenta, Gregor Šteharnik – sax, Miha Šrimpf – pozavna, Martina Pavalec – vokal, Špela Novak – vokal, Jan Osojnik – bobni, Iztok Kajzer – klaviature, Jaka Kotnik – tolkala.

Jutri, 20. 12. 2019, vabljeni na nakupovanje pod lučkami. Na ta dan bodo trgovine v mestnem jedru Slovenj Gradca podaljšale svoj obratovalni čas in bodo za vas odprte vse do 21. ure. Za vas so pripravili popuste in drobna presenečenja ter nagradno igro. Udeležita pa se lahko tudi koncerta vokalne zasedbe Kreativo, ki jo sestavljajo nekdanji člani svetovno prepoznavnih vokalnih zasedb, njihovo trenutno poslanstvo pa je, da svoje bogato znanje in izkušnje širijo v krogu ljubiteljev vokalne glasbe. Med 15. in 20.uro pa še vse do sobote vabljeni tudi na božično-novoletni sejem.

Naj spomnimo, da so v času veselega decembra v Slovenj Gradcu pripravili tudi nagradno igro – decembrski nakupi, ki bo potekala od 19. 12 do 29. 12. 2019. Sodelujete lahko tako, da pri izbranih ponudnikih izpolnite nagradni kupon in ga oddate v nagradno skrinjico. Vsi oddani kuponi bodo vključeni v nagradno žrebanje za prve tri nagrade ter ostale praktične nagrade posameznih ponudnikov. Žrebanje bo 30. 12. 2019 ob 18. uri na Glavnem trgu v okviru prireditve Dedek Mraz.

Več o dogajanju v Slovenj Gradcu naslednjih dneh najdete TUKAJ.

Dogodki