Search
Close this search box.

Slovenj Gradec obiskali dijaki iz daljnega vzhoda

Letošnja izmenjava je že 18. po vrsti, izmenjave potekajo vse od začetka tega tisočletja.

S slovesnim sprejemom pod pokroviteljstvom župana Mestne občine Slovenj Gradec Andreja Časa se je prejšnji četrtek pričel obisk dijakov z gimnazije partnerskega mesta Myoko iz daljne Japonske. Povezave z japonskim mestom segajo v daljno leto 1999, uradna listina o partnerstvu je bila podpisana leta 2001, vse odtlej pa se odvija tudi vsakoletna izmenjava gimnazijcev obeh gimnazij. Letošnje izmenjave, ki se je pričela prejšnji četrtek, se je udeležilo dvanajst dijakov ter trije spremljevalci.

Župan je ob sprejemu dijakov izpostavil odprtost Slovenj Gradca v svet, je namreč edino slovensko mesto, ki se partnersko povezuje s kakšnim izmed japonskih mest. Obenem se je za gostoljubnost zahvalil staršem domačih gimnazijcev, prav tako se je zahvalil tudi ravnatelju slovenjgraške gimnazije Stanetu Berzelaku, za skrb in negovanje pristnih ter prijateljskih odnosov z dijaki gimnazije Myoko.

Berzelak se je županu zahvalil za podporo občine pri organizaciji in izvedbi vsakoletnih izmenjav, ki so po njegovem mnenju izjemna priložnost tako za dijake domače gimnazije kot tudi za njihove vrstnike iz Japonske. Izmenjava se je končala z včerajšnjo zaključno prireditvijo na slovenjgraški gimnaziji, katere se je udeležila tudi namestnica veleposlanika Japonske v Sloveniji gospa Keiko Furuta.

Dogodki

Letošnja izmenjava je že 18. po vrsti, izmenjave potekajo vse od začetka tega tisočletja.