Slovenija ob potresu priskočila na pomoč Hrvaški (VIDEO)

tonin

Iz Državnega logističnega centra Roje so delavci Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje že včeraj ob 18. uri na Hrvaško odpremili pomoč, potem ko je v jutranjih urah to državo prizadel potres z magnitudo 5,3 in žariščem sedem kilometrov severno od Zagreba.

Minister za obrambo mag. Matej Tonin je ob tem izpostavil stisko tamkajšnjih prebivalcev, ki se istočasno soočajo tudi z ukrepi za preprečitev širjenja koronavirusa.

VIDEO: Izjava ministra za obrambo mag. Mateja Tonina

Obrambni minister mag. Matej Tonin je pojasnil, da je vlada sprejela odločitev, da se kot pomoč Hrvaški na podlagi prošnje prek mehanizma Evropske unije na področju civilne zaščite pošlje materialna pomoč v obliki sredstev za začasno namestitev prebivalcev.

PREBERITE TUDI: Močan potres prebudil Zagreb, to so prve fotografije (FOTO)

Slovenija je tako na Hrvaško odposlala nujno pomoč, in sicer deset opremljenih zimskih šotorov za bivanje do 80 oseb, s po 60 posteljami in spalnimi vrečami ter 20 ogrevalnimi napravami v skupni vrednosti 107 tisoč evrov. “To je najmanj, kar lahko storimo, da pomagamo našim sosedom v teh kritičnih trenutkih in upamo, da bo Evropa še naprej solidarna tako ob soočanju s koronavirusom kot ob tovrstnih nesrečah. Če kdaj, Evropa prav danes potrebuje solidarnost in Slovenija jo s to pomočjo izkazuje,” je poudaril obrambni minister.

Vir: gov.si/Ministrstvo za obrambo

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.