Sindikat zdravstva in socialnega varstva za izplačilo dodatka za delo v rizičnih razmerah

Sindikat zdravstva in socialnega varstva poziva ministra za delo in za zdravje Janeza Ciglerja Kralja in Tomaža Gantarja, naj se v proračunu zagotovita sredstva za dodatek za delo v rizičnih razmerah po kolektivni pogodbi za javni sektor. Zagotovijo naj se tudi za dodatek za posebne obremenitve v času epidemije, so zapisali.
doctor-1228627_1920

Po njihovem prepričanju so od julija znova izpolnjeni vsi pogoji, da so javni uslužbenci, ki opravljajo delo na ogroženih območjih, upravičeni do dodatka za delo v rizičnih razmerah.

Poleg tega je nujno sprejeti kadrovske standarde in normative, odprta pa so tudi vprašanja umestitve in vrednotenja nekaterih profilov v zdravstvu v tarifnem delu kolektivne pogodbe za dejavnost zdravstva in socialnega varstva.

Z ministroma za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in za zdravje se želijo sestati na sestankih, na katerih bi obravnavali izpostavljene točke in ki naj bi bila sklicana čim prej, so pozvali.

Preberi še:  Kustec: Dijaki se bodo pri pouku izmenjavali tedensko. Ukrep obveznega nošenja mask je nujen, da se lahko otroci šolajo v šolah

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun