Si upaš sprejeti izziv? Hitreje do cilja v prometnih konicah na avtocesti

Slovenska policija sporoča, da lahko vozniki dejansko sami veliko naredimo, da bodo naše ceste bolj pretočne in varne. Si upaš sprejeti izziv in se zavezati k spoštovanju spodnjih priporočil in pravil?
policija
  • Ne bodi firbec, vozi naprej. Če na avtocesti vidiš vozilo na odstavnem pasu, ki je npr. v okvari ali ki je imelo lažjo prometno nesrečo, se ne ustavljaj, če ne misliš pomagati in ne upočasnjuj hitrosti po nepotrebnem, saj tako lahko povzročaš več kilometrske zastoje.
  • Upoštevaj varnostno razdaljo na avtocesti, pravila vključevanja in izključevanja, ne prehitevaj po odstavnem pasu, uporabljaj smernike, ne uporabljaj telefona med vožnjo.
  • Ne vozi pod vplivom alkohola, pihaj 0.0 in si prisluži eno od bogatih nagrad, o čmer si lahko več prebereš TUKAJ in TUKAJ.
  • Na avtocesti vozi desno, prehitevaj levo. Prehitevalni pas na avtocesti je namenjen zgolj in samo prehitevanju! Vožnja po levem prometnem pasu, ko voznik ne prehiteva nobenega vozila, je prepovedana. Kaznuje se s 150 € globe.

V primeru kršitve prometnih predpisov se lahko pred vami kaj kmalu pojavi tudi policijski avto z napisom ZA MENOJ, kar lahko pomeni, da ste morda naredili prekršek.

Bodi raje del rešitve, ne problema.

Besedilo: FB Slovenska policija

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije