Search
Close this search box.

SGlasnik po osmih letih v novi preobleki

Prva številka SGlasnika je izšla 1. septembra 2012 in napočil je čas za oblikovno in vsebinsko osvežitev. Slednje je predlagal novi uredniški odbor, v Mestni občini (MO) Slovenj Gradec pa so odločitev podprli in jo v zadnjem mesecu dni tudi udejanjili.

V nadaljevanju na dotično temo objavljamo zapis župana MO Slovenj Gradec Tilna Kluglerja, ki ga je delil na svojem facebook profilu.

“Iskreno lahko povem, da smo lahko oblikovne spremembe uveljavili ravno sedaj, ko smo bili zaradi epidemije prisiljeni odpovedati prireditve in smo lahko napovednik dogodkov za krajše obdobje ukinili. Vsi skupaj upamo, da vam bo nova oblika všeč in da boste po našem SGlasniku še naprej radi posegali.

Za nami je težko obdobje, ki nas je vse postavilo na preizkušnjo. Dokazali smo, da se na izredne situacije znamo ustrezno odzivati, kar je posledično pripomoglo tudi k temu, da smo v Slovenj Gradcu v vsem času trajanja epidemije zabeležili zgolj 22 okužb. Le upoštevanju ukrepov gre zahvala, da smo okužbe zajezili in zdravstveno grožnjo premagali.

Z ustrezno higieno, ob pomoči sonca in poletnih temperatur bomo kljubovali tudi morebitnim kasnejšim izbruhom te nadloge, vsekakor pa v prihodnje vemo, kako ravnati. Še enkrat iskrena hvala in čestitke vsem službam in posameznikom, res ste se izkazali!

Letošnje poletne prireditve smo zaradi zagotavljanja zdravja morali v veliki večini odpovedati. Vsekakor pa bo dovolj možnosti za druženje tudi v mestnem središču, ob pomoči in sodelovanju zasebnih gostinskih in turističnih ponudnikov bomo nedvomno priča pestremu večernemu dogajanju v centru mesta, kamor ste seveda vabljeni.

Mestna občina je kljub zaprtju upravne stavbe nemoteno izvajala projekte, ki smo si jih zastavili v letošnjem proračunu. Mestni svet se je sestal na dopisni seji, v mesecu juniju pa bomo izvedli že tudi prvo sejo ‘v živo’. O projektih boste našli veliko informacij v nadaljevanju vsebine.

Naj svoje besede sklenem z zahvalo vsem občankam in občanom za izjemno držo ter medsebojno pomoč in sodelovanje v času trajanja ukrepov.”

SGlasnik je dostopen tudi TUKAJ.

Vir: FB Slovenj Gradec

Dogodki