Search
Close this search box.

SB Slovenj Gradec zaščitno opremo donirali še dve koroški podjetji

Iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec so sporočili, da se podjetjema koroških družb SIJ: SIJ Metalu Ravne in SIJ Ravne Systems, zahvaljujejo za prijazno donacijo 5.000 kirurških mask.

V skladu z navodili stroke jih bodo z veseljem uporabili za preprečevanjem širjenja okužbe z novim koronavirusom SARS-CoV-2. Ob trenutni porabi zaščitne opreme za enkratno uporabo ocenjujejo, da jim bodo podarjene maske zadoščale za teden dni.

PREBERITE TUDI: Slovenjgraška bolnišnica prejela donacijo 16 tisoč troslojnih mask (FOTO)

“Okužba z novim koronavirusom se med ljudmi širi zelo hitro, zato prebivalce Koroške in Slovenije pozivamo, da še nadalje vestno in odgovorno upoštevajo zaščitne ukrepe: ostajajo doma, si pravilno in pogosto umivajo roke, upoštevajo pravilno higieno kašlja, se izogibajo tesnim stikom, uporabljajo zaščitne maske v zaprtih prostorih in skušajo, kar je sedaj v praznikih še posebej aktualno – omejevati socialne stike,” so še zapisali v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec.

Za izkazano donacijo in solidarnost v trenutkih, ko si moramo stati ob strani in pomagati, še enkrat iskreno zahvaljujejo.

Vir: Splošna bolnišnica Slovenj Gradec

Dogodki