Search
Close this search box.

S starimi tolarji za nove začetke zbrali več kot 15.000 evrov

Z dobrodelno akcijo zbrali 15.454 evrov za program Roza

V NLB Galeriji Avla se je včeraj s simbolno predajo čeka sklenila dobrodelna akcija Europe Donne Napolni nas z upanjem – Stari tolarji za nove začetke, v okviru katere je slovensko združenje za boj proti raku dojk s pomočjo partnerjev zbiralo stare tolarje. Zbrana sredstva bodo namenili novim začetkom – nadaljnjemu razvoju programa ROZA.

O dobrodelnI akciji Napolni nas z upanjem – Stari tolarji za nove začetke, s katero, z zbiranjem starih slovenskih tolarskih bankovcev, pomagajo pri nadaljnjem razvoju programa ROZA za psihosocialno pomoč bolnicam z rakom in njihovim svojcem, smo že pisali TUKAJ.

Pri akciji so Združenju Europa Donna Slovenija v največji meri pomagali v Mercatorju, NLB-ju in Telekomu Slovenije z Roza škatlami in zbiralniki. Za posebno pomoč so poskrbeli tudi v rokometnem klubu Krim Mercator in Celje Pivovarna Laško, ki so za bolnice z rakom in njihove svojce odigrali dobrodelno tekmo. Roza zbiralnike so ustvarili tudi v 19 smučarsko skakalnih klubih in tako prispevali svoj kamenček v mozaik za nadaljevanje programov psihosocialne pomoči ROZA.

V ta namen so v preteklih tednih zbrali 3.703.505 tolarjev oziroma (če ta znesek pretvorimo) 15.454 evrov ki so jih predali društvu Europa Donna. To od leta 2017 izvaja program psihosocialne podpore ROZA, s katerim so bolnicam z rakom in njihovim svojcem priskočili na pomoč pri reševanju čustvenih stisk, ki so stalne spremljevalke obolelih in njihovih družinskih članov.

Slovesno predajo donacije so v NLB Galeriji Avla sklenili z ogledom nostalgične razstave fotografij iz zbirke Muzeja novejše zgodovine Slovenije z naslovom »Lep pozdrav, saj veš čigav …«, ki si jo lahko ogledate še do konca meseca. Ob tej priložnosti pa so predstavili tudi kratek video z dobrodelne tekme med žensko ekipo Rokometnega kluba Krim Mercator in moško ekipo Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško.

Vir: NLB, Europa Donna

Dogodki