Search
Close this search box.

Dobrodelna akcija Napolni nas z upanjem – Stari tolarji za nove začetke

Stari tolarji bodo oživeli za 2 meseca: vlijte novo upanje bolnicam z rakom in njihovim svojcem. Dobrodelna akcija Napolni nas z upanjem – Stari tolarji za nove začetke bo z zbiranjem starih slovenskih tolarskih bankovcev pomagala pri nadaljnjem razvoju programa ROZA za psihosocialno pomoč bolnicam z rakom in njihovim svojcem.

Europa Donna, Slovensko združenje za boj proti raku dojk, bo od 10. januarja do 1. marca 2019 zbirala stare tolarske bankovce, s katerimi želimo zbrati sredstva za nadgradnjo programa ROZA, ki bolnicam in njihovim svojcem nudi psihosocialno pomoč ob soočanju z diagnozo rak.

Roza zabojniki, v katere lahko oddate stare tolarje, so na voljo v 644 trgovinah Mercator in v poslovalnicah NLB po vsej Sloveniji. Roza zabojnik lahko ustvarite tudi sami in zbirate sredstva v podjetjih, društvih ali s prijatelji, zbrana sredstva pa oddate v eni od 644 Mercatorjevih trgovin ali poslovalnicah NLB ali na sedežu Združenja Europa Donna Slovenija. Med drugim najdete roza zabojnik na naslednjih lokacijah: Hipermarket Slovenj Gradec, Supermarket Ravne, Market Črna na Koroškem, Radlje, Mežica, Dravograd, Kotlje, Market Jamnica Prevalje, v Žerjavu v prodajalni DamaSeznam lokacij.

Bolezen ne pozna praznikov, majhnih otrok in socialnih stisk. Združenje Europa Donna Slovenija že več kot 20 let skrbi za pomoč bolnicam in njihovim svojcem med zdravljenjem in po njem ter vse leto osvešča o raku dojk in rakih rodil. Diagnoza rak vpliva na vse ravni življenja bolnice in prizadene tudi njene bližnje, zato si Europa Donna že vrsto let prizadeva, da bi bolnicam in njihovim svojcem lahko zagotovili tudi ustrezno psihosocialno podporo. Le tako se bo bolnica lahko ustrezno soočila z boleznijo, sodelovala v procesu zdravljenja, lažje premagovala stranske učinke in se po zdravljenju hitreje vrnila v svoje socialno in delovno okolje. Pred dvema letoma so aktivnosti psihosocialne podpore povezali v skupen program ROZA, ki ga v letih od 2017 do 2019 sofinancira Ministrstvo za zdravje.

Dobrodelna rokometna tekma RK Celje Pivovarna Laško in RK Krim Mercator

Podpornik Europe Donne je že leta tudi Mercator in kot dodatno podporo projektu bo Mercator 5. marca v dvorani Kodeljevo organiziral posebno rokometno tekmo med žensko ekipo Rokometnega kluba Krim Mercator in moško ekipo Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško. Ta izjemno zanimiva tekma se bo pričela ob 18. uri, vstopnica pa bodo tolarji ali pa le navijaški duh in športno srce. Zato srčno vabijo vse, da pridejo na tekmo in jih tudi tako napolnijo z upanjem.

Vir: Združenje Europa Donna Slovenija

Dogodki