Search
Close this search box.

S položitvijo temeljnega kamna za projekt Aglomeracija 10991 Zg. Vižinga – občina Radlje ob Dravi otvorili Radeljska srečanja (FOTO)

V Radljah ob Dravi se bodo tudi letos v okviru občinskega praznika Občine Radlje ob Dravi odvile številne zanimive kulturne, športne in glasbene prireditve za vse generacije. Letošnje Radeljske dneve so uradno otvorili danes s položitvijo temeljnega kamna Aglomeracija 10991 Zg. Vižinga – Občina Radlje ob Dravi.

Kot so ob tem povedali na občini je bil za projekt Aglomeracija 10991 Zgornja Vižinga – občina Radlje ob Dravi že izbran izvajalec del. Pogodba je bila podpisana s podjetjem VOC Celje d.o.o.. Sledi uvedba v delo in v naslednjih mesecih tudi začetek del. Projekt predvideva izgradnjo manjkajočega sekundarnega kanalizacijskega sistema na območju Zgornje Vižinge, Krapeža, Ulice pri Skali, Št. Janža-Novo naselje, Št. Janža-Župank in območja Hofer.

Predviden je ločen sistem odvajanja komunalnih odpadnih voda. Novi kanali se navezujejo na obstoječ kolektor za odvod komunalne odpadne vode, ki se zaključi s čistilno napravo Radlje ob Dravi. Izgradnja 9018m kanalizacijskega omrežja bo stala nekaj manj kot 3,7 milijona evrov, ki ga bo Občina Radlje ob Dravi izvajala v okviru Dogovora za razvoj Koroške razvojne regije ob sofinanciranju  Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republike Slovenije. Več o samem projektu, si lahko preberete TUKAJ.

Sicer pa Radeljska srečanja, ki se vračajo po dveh letih premora, pripravljata Javni zavod ŠKTM Radlje in Občina Radlje ob Dravi skupaj z lokalnimi društvi in institucijami. Radeljska srečanja 2022 bodo potekala od 8. do 25. septembra, na različnih lokacijah na območju Radelj ob Dravi. Ob tem pa velja poudariti, da so vse prireditve v času dogajanja brez vstopnine.

Organizatorji prireditve se vsako leto trudijo program še izboljšati in obiskovalcem ponuditi več različnih dogodkov. Nekatere prireditve so že tradicionalne, zato jih ohranjajo in prirejajo vsako leto. Se pa vedno trudijo dodati tudi kaj novega, inovativnega in tako bo tudi tokrat.

Javni zavod ŠKTM Radlje in Občina Radlje ob Dravi sta namreč letos poskrbela za številne novosti. Prihaja vikend poln glasbe, zabave in druženj – »Rad ’mam vikend«. Ena od novosti je tudi Naša tržnica, ko boste lahko kar dva dni nakupovali dobrote in izdelke lokalnih ponudnikov. Že to soboto bodo na svoj račun prišli najmlajši, ki bodo lahko obiskali Palčkovo deželo.

Za vas pa pripravljajo tudi glasbeni muzikal z domačimi izvajalci, ki so ga poimenovali Koncert V SOJU BROADWAJSKIH LUČI, na katerem se bosta 23. septembra predstavila Dekliški pevski zbor Aglaja pod vodstvom Kerstin Pori in Big Band Radlje pod vodstvom Aljaža Razdevška.

Dogajanje v Radljah so tako uradno začeli danes, že včeraj pa je v tamkajšnji knjižnici potekala predstavitev knjige: Anton Korošec, slovenski državnik kraljevine Jugoslavije. Tako bo praznično, veselo in pestro v Radljah vse do 25. septembra, ko sledi zaključek prireditve Radeljski dnevi 2022.

Kot veleva tradicija, se bo praznovanje praznika občine Radlje ob Dravi tudi tokrat zaključilo s Hmeljarskim likofom, ko bo za zabavo skrbela zasedba Zvita Feltna. Še pred tem pa boste lahko v Radljah v soboto, 24. septembra, uživali ob zvokih ansambla Čuki in se nasmejali stand up komiku Gašperju Bergantu. Celoten program za Radeljska srečanja 2022 najdete TUKAJ.

FOTOGALERIJA

Dogodki

V Radljah ob Dravi se bodo tudi letos v okviru občinskega praznika Občine Radlje ob Dravi odvile številne zanimive kulturne, športne in glasbene prireditve za vse generacije. Letošnje Radeljske dneve so uradno otvorili danes s položitvijo temeljnega kamna Aglomeracija 10991 Zg. Vižinga – Občina Radlje ob Dravi.