Search
Close this search box.

S.O.S. kvintet se na natečaju “Volkswagen špila” poteguje za 10.000 €

Danes, 14. februarja, ob 19:00 se bo v Celju na natečaju "Volkswagen Špila" predstavil tudi S.O.S. Kvintet.

Danes ob 19:00 se bo v Celju na natečaju “Volkswagen Špila” predstavil tudi S.O.S. Kvintet.

Volkswagen špila je natečaj narodno-zabavne glasbe, ki ga prireja Porsche Slovenija d.o.o., znamka Volkswagen, na katerem se bo dvaintrideset ansamblov iz celotne Slovenije potegovalo za glavno nagrado 10.000 €. Med izbrane polfinaliste se je izmed več kot sto prijavljenimi ansambli uvrstil tudi ansambel S.O.S. kvintet, član katerega je naš domačin, trobentač Andrej Gorenjak. Nastopili bodo na drugem polfinalnem izboru natečaja, ki bo danes ob 19. uri v Celjskem domu v Celju.

Strokovna komisija v sestavi Raay, Primož Grašič, Tomaž Šinko in Anže Zavrl bo določila devet finalistov, ki se bodo predstavili 16. maja v Ljubljani. Na vsakem polfinalnem koncertu bodo žirantje izbrali zmagovalca polfinalnega koncerta, torej superfinalista, ki se bo uvrstil neposredno v finale, izbrali pa bodo tudi najmanj štiri ansamble, ki se bodo uvrstili v ožji izbor za izbor finalistov. Po zadnjem polfinalnem koncertu bo žirija med ansambli iz ožjega izbora določila še preostalih šest ansamblov, ki se bodo predstavili na finalnem nastopu v Ljubljani. Podeljena bo tudi nagrada občinstva v višini 2.000 €.

Predizbor je potekal na podlagi poslanih videoposnetkov iz nastopa, vaj ali koncerta, na podlagi katerih je žirija izbrala dvaintrideset polfinalistov. Prvi polfinalni izbor je že potekal 7.2. v Ljubljani. Med finaliste so se uvrstili superfinalisti Ansambel Hozntregarji, in finalisti Ansambel Lun’ca, Trio Utrip in Trio Šubic. Vsi koncerti se prenašajo v živo na uradnem spletnem portalu TUKAJ.

O prijavi na festival je Andrej Gorenjak povedal: “Zgodba o sami prijavi je takšna … O sami prijavi na natečaj, razen mene in pevke Kaje, ostali člani niso vedeli skoraj do objave polfinalistov. Nekako se nama je zdelo zanimivo, sploh samo ime Volkswagen špila je bil zanimiv naslov, na katerega smo se morali prijaviti. Prepričani smo bili, da bo to dobro za našo promocijo in prav zaradi tega smo se prijavili na ta natečaj.”

Predstavili se bodo z njihovo skladbo “Nisem, nisem” s katero so lansko leto postali zmagovalci med kvinteti na Ptujskem festivalu ter s skladbo “Something stupid” v priredbi Global Kryner.

S.O.S. Kvintet se bo 26. februarja udeležil tudi polfinala festivala Slovenska polka in valček, s polko Lepo mi je s tabo. Ob tem so povedali, da so zelo ponosni, da so lahko del te zgodbe. Veseli bodo naše podpore!

Dogodki

Danes, 14. februarja, ob 19:00 se bo v Celju na natečaju "Volkswagen Špila" predstavil tudi S.O.S. Kvintet.